Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat krijgt vanaf januari 2020 andere bestemming door vertrek Bonfire'
19mrt

Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat krijgt vanaf januari 2020 andere bestemming door vertrek Bonfire

DORDRECHT - Sinds het vertrek van Bibelot uit de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat is het pand in gebruik door stichting Vuur en Vlam. Op 15 februari 2018 was de stichting inmiddels 6 jaar huurder van de kerk.

Maar hier gaat een einde aan komen. De Bonifatiuskerk is een paar maanden geleden door de gemeente Dordrecht verkocht aan een investeerder. Hoewel de investeerder graag Bonfire als huurder wilde hebben, heeft de gemeente hier een stokje voor gestoken.

De projectontwikkelaar en investeerder waar de gemeente mee in zee wil gaan waren zelf wel positief om een deel van hun plan aan te passen.

De gemeente Dordrecht liet echter weten dat ze geen aanpassing van dat plan meer willen, aldus Bonfire in een nieuwsbrief. En dus is er geen ruimte meer voor Bonfire in het plan wat volgens wens van de gemeente gerealiseerd moet gaan worden.

Bonfire kan nog tot en met 31 december doorgaan met alle activiteiten die zijn gepland. Daarna is er geen duidelijkheid meer over de mogelijkheden, omdat dan mogelijk de verbouwing al kan starten. Daarom heeft Bonfire afgesproken dat na 31 december de huurovereenkomst zal worden ontbonden.

Over Bonfire:
Bonfire is een initiatief van Stichting Vuur en Vlam. Projectleider Erwin Wietses: “De Bonifatiuskerk is een plek waar mensen geïnspireerd en opgewarmd worden om samen relevant te worden voor de stad Dordrecht en ver daarbuiten. Daarnaast is de kerk van oudsher een plek waar God aanbeden wordt en ook dat willen we herstellen in deze kerk. Aanbidding is in zijn puurste vorm je leven inzetten voor God en de mensen om je heen! Kortom: alle ruimte voor het eerste gebod: ‘Heb God lief boven alles en je naasten als jezelf’. Terug naar de oorspronkelijke bestemming van het gebouw…”

Voor meer informatie, zie www.bonfiredordrecht.nl

(De RK Bonifatius is een zogeheten waterstaatkerk uit 1829. Het is een monument, In 1974 werd de kerk voor de RK eredienst door de bisschop van Rotterdam buiten gebruik gesteld. Na veel discussie rond 1980 kwam in april 1981 Bibelot vanaf het Steegoversloot 34 naar de Wijnstraat toe. De kerk werd in 2014 verlaten door de verhuizing naar het energiehuis)

Zie ook:
Bonfire bezorgt eenzame Dordtenaren een heerlijke Kerstmaaltijd (wo, 26 dec 2018)
Bonfire vijf jaar in Bonifatiuskerk (vr, 16 feb 2018)
Centrum Bonfire ontvangt dinsdag raadsleden om te praten over toekomst plannen voor de Bonifatiuskerk (za, 13 mei 2017)
Jongerencentrum Bonfire: ,,We huren de Bonifatiuskerk tot 2018" (do, 26 feb 2015)
Stichting Bonfire maakt plannen Bonifatiuskerk bekend (ma, 25 feb 2013)
Bonfire heeft in "oude" Bibelot info-avond voor genodigden (do, 14 feb 2013)
BONFIRE nieuwe naam voor jongerenactiviteit rond geloof in Bonifatiuskerk/Bibelot (di, 18 dec 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!