zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma pakt koppositie terug

18 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Met leeuwenmoed en een onbreekbaar geloof in eigen kracht stelde SC Emma vanmiddag orde op zaken in de vierde klas van het zondagvoetbal. DSE uit Etten-Leur dat stiekem en omdat het een paar keer meer in actie kwam koploper was geworden, werd in een rechtstreeks duel terugverwezen naar de tweede stek op de ranglijst. Emma triomfeerde in het topduel met 3-2 en is nu weer de riante leider in het klassement.

Emma moest twee zelf veroorzaakte tegenslagen overwinnen. Zo stond het binnen een minuut al met 0-1 achter en moest het in het laatste half uur met tien man (rode kaart Michel van Pelt) een keurige opgebouwde 3-2 voorsprong consolideren. Dat lukte vrijwel probleemloos. Een constatering die een extra compliment betekende voor Emma’s mentale instelling deze middag.

Belangrijke rollen bij het vasthouden van de voorsprong waren weggelegd voor doelman Tom van der Leer en aanvoerder / laatste man Thomas Vigelius. Middenvelder Maikel Steenbakker, terug van enkele weken blessureleed, riep na afloop zijn doelman zonder meer uit tot man van de wedstrijd. Ook Thomas VIgelius roemde de rol van zijn keeper.

Bescheiden Thomas: “Tom was inderdaad erg goed. Ook toen we met tien man stonden pakte hij alle hoge ballen”. De aanvoerder schoof de eer daarna snel door naar het hele team: “We hebben met z’n allen hard gewerkt. Voor elkaar gestreden. Zodoende zijn we toen we met z’n tienen stonden eigenlijk geen moment in problemen geweest. DSE ging toen ze met een man meer stonden wel wat aandrukken maar we wisten ze steeds goed tegen te houden”.

Emma bracht zichzelf binnen zestig seconden in zwaar weer door een verdedigingsfout waardoor DSE binnen veertig seconden de leiding nam (0-1). “We stonden in die situatie gewoon niet goed, konden de bal niet kwijt”, beschreef Thomas Vigelius dat trieste moment naar waarheid. Nog geen tien minuten later stond Emma weer vol op de rails. Een overduidelijk handsgeval in de zestien bezorgde Emma een strafschop. Thomas benutte die even feilloos als imponerend (1-1). Het betekende meteen een kantelpunt in de wedstrijd. Er sloop steeds meer onzekerheid in de Brabantse afweer die vooral moeite kende met de individuele acties van de thuisploeg. In de slotfase van het eerste bedrijf resulteerde dat in twee fraaie goals. Eerst de jonge Rody Nijenhuis die een afstandsschot via een Brabants lichaam over de zich vergeefs strekkende DSE-doelman in het net zag dwarrelen.(2-1). En op slag van rust in de 3-1 van Michel van Pelt die na handig soleerwerk de bal onhoudbaar in de benedenhoek prikte.

Kort na de hervatting verschafte de gevallen koploper zichzelf weer hoop met een goal van randje buitenspel (3-2). Het bracht een zelfverzekerd Emma niet van z’n stuk. Ook niet toen Michel van Pelt wegens natrappen voortijdig de douche mocht opzoeken. DSE drong daarna aan zonder zich reële kansen te verschaffen terwijl Emma behoedzaam op de omschakeling mikte. Dat leverde de thuisploeg zelfs de beste kans op. Shendro Cristina deponeerde de bal evenwel in vrije positie over de Brabantse lat. Het duel bleef zodoende tot het eindsignaal onder hoogspanning staan. Emma bleek uiteindelijk behoorlijk stroomstoot-bestendig en pakte zok niet alleen de zege maar ook de koppositie in de vierde klas.

“Een verdiende zege al met al”, concludeerde Thomas Vigelius na afloop terecht. “DSE begon weliswaar goed aan de wedstrijd maar zat er al snel doorheen, We waren gewoon feller dan de tegenstander. Fijn dat we weer bovenaan staan. En dat willen we zo volhouden door komende zondag bij Sprundel weer de drie punten te pakken”, aldus de Emma-aanvoerder resoluut.

*Stand bovenaan na vandaag: SC Emma 15-34, DSE 17-32, Sprundel 17-28.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!