Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Publiek kiest werken van Stadskunstenaar voor Regionaal Archief Dordrecht'
14mrt

Publiek kiest werken van Stadskunstenaar voor Regionaal Archief Dordrecht

DORDRECHT - Vanaf 14 maart kan het publiek stemmen op hun favoriete werken uit de tentoonstelling Stadswerken van Stadskunstenaar Ton Kraayeveld. De werken met de meeste stemmen worden opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht. De tentoonstelling Stadswerken is tot en met 5 mei 2019 te zien in het Dordrechts Museum.

Beeldend kunstenaar Ton Kraayeveld en archivaris Teun de Bruijn selecteerden tien relevante werken waaruit het publiek kan kiezen. De vijf werken met de meeste stemmen worden opgenomen in de vaste collectie van het Regionaal Archief Dordrecht. Stemmen kan via een QR-code in de tentoonstelling zelf of via de website van het Dordrechts Museum, www.dordrechtsmuseum.nl/stem. Er kan gestemd worden tot en met donderdag 2 mei. Op vrijdag 3 mei worden de vijf publiekslievelingen bekendgemaakt. 

Ton Kraayeveld - Stadswerken
Ton Kraayeveld is in 2017 voor twee jaar benoemd tot Stadskunstenaar van Dordrecht.
Hij kreeg de opdracht om aan het thema ‘de mens en de stad’ een eigen invulling te geven en heeft twee jaar lang de stad en haar inwoners geobserveerd. Dit resulteerde in portretten van voorbijgangers die alledaagse handelingen uitvoeren, zoals het maken van een selfie en het uitlaten van de hond. En in een serie met als titel City Twins, waarin wordt ingezoomd op de merkwaardige gewoonte om twee dezelfde decoratieve voorwerpen altijd naast of bij elkaar te plaatsen.Beeldmateriaal:
- Foto boven: Portret Ton Kraayeveld, credits Manuela Porceddu.
- Foto onder: Ton Kraayeveld (1955), uit de serie Stadswerken, werk op papier/gemengde techniek.Deel dit bericht met je vrienden!