Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groeiende media belangstelling voor Roze Ode aan de Synode van Dordrecht 15 maart in Grote kerk'
13mrt

Groeiende media belangstelling voor Roze Ode aan de Synode van Dordrecht 15 maart in Grote kerk

DORDRECHT - Vanuit het land is een groeiende media belangstelling voor het LHBTI-congres - de zogeheten Roze ode aan de Synode van Dordrecht  - vrijdag vanaf vier uur in de Grote Kerk.

Het ANP heeft het congres vermeld op de zogeheten media-agenda met landelijke gebeurtenissen, die alle afnemers van de diensten van het ANP krijgen.  De comkmunicatieafdeling van het ministerie van minister van Engelshoven, die tot de sprekers behoort, heeft het congres in de eigen agenda meegenomen voor de media.

Inmiddels hebben enkele landelijke dagbladen aangegeven met een eigen journalist het congres te willen verslaan. De organisatie zal daarom ook voor een passend persvak zorgen zodat de journalisten alles goed kunnen zien en volgen.

EO TV komt ook voor opnamen voor Dordrecht toe.

Documentairemaker en journalist Ruben Altena  neemt het programma op als onderdeel van een documentaire. In juni zal de documentaire over de verhouding tussen kerken en homo’s worden uitgezonden op NPO 2, zo heeft de EO de organisatie van het congres laten weten. RTV Dordrecht zal het gehele programma omnemen en komend weekeinde een lang programma uitzenden.

(bericht van de organisatie)

Dordrecht Pride organiseert binnen het programma van Synode400 op vrijdag 15 maart een Roze Ode aan de Synode.

Om 16:00 uur begint het LHBTI-Congres in de Grote Kerk in bijzijn van minister van Engelshoven van OCW.

Doel van dit congres is om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen hun eigen geloof en kerk. Tijdens deze bijeenkomst zijn er naast interessante sprekers, muzikale bijdragen en wordt er een nieuwe vlag gepresenteerd en aangeboden aan de minister.

Deze nieuwe vlag, een afgeleide van de regenboogvlag, staat voor verbinding waarmee kerken en andere organisaties kunnen aangeven dat iedereen welkom is.

Ook RTV Dordrecht maakt opnamen tijdens het congres. Een uitgebreid televisieverslag van de Roze Ode aan de Synode, het congres, is dit weekend te zien op RTV Dordrecht via de kanalen KPN 1383, Ziggo Digitaal 36, Vodafone 720Deel dit bericht met je vrienden!