zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

Giathlon '19, geld inzamelen voor mensen met een handicap

5 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Lopen, fietsen, zwemmen, het lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is dit voor 1,7 miljoen mensen in Nederland die een handicap hebben, niet het geval. Bibian Mentel en Yvonne van Gennip gaan zich, samen met andere deelnemers, op zondag 7 april sportief inzetten om hier iets aan te doen.
In de Sportboulevard in Dordrecht gaan zij tijdens de derde editie van de Giathlon (indoor triathlon), 10 minuten zwemmen, 20 minuten (hard)lopen en 30 minuten fietsen. Eén uur keihard sporten en zoveel mogelijk meters maken voor alle sporters met een handicap.

Bibian en Yvonne kunnen wel wat versterking gebruiken en zoeken daarom naar sportievelingen die ook vinden dat gehandicaptensport voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Met één uurtje sporten kun jij ook al het verschil maken! Iedereen kan meedoen, in één uur tijd kun je het namelijk zo uitdagend maken als je zelf wilt.Giathlon
Giathlon is een fondsenwervend sportevenement en initiatief van Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Aan de vorige editie van Giathlon in Dordrecht deden zo’n 300 deelnemers mee, samen haalden zij ruim €44.000,- op voor sporters met een handicap. De opbrengsten van de donaties van Giathlon’19 worden voor 100% ingezet voor sporters en talenten met een handicap. Ga voor meer informatie naar www.giathlon.nl.

Zie ook:

Lees meer over:

gehandicaptensport giathlon
Deel dit bericht met je vrienden!