zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht laat zege glippen tegen NEC en speelt gelijk

2 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vlak voor tijd een overwinning uit handen gegeven tegen NEC. Door een goal in minuut 87 eindigde de wedstrijd in 2-2.

In een eerste helft die maar amper op gang kwam, brak Crycensio Summerville de ban tien minuten voor de pauze. Eerst veroverde hij de bal zelf waarna hij goed reageerde op een rebound uit een poging van Cijntje. Lang kon FC Dordrecht niet genieten van de voorsprong. Oud-Spartaan Mart Dijkstra, op dat moment al invaller, schoof raak.

Na rust werd het meer een open wedstrijd en kregen beide ploegen kansen. Na een indrukwekkende rush van Cijntje schoot Joël Zwarts Dordt opnieuw op voorsprong. De thuisploeg had het duel kunnen beslissen als Cijntje de bal vlak voor tijd had breed gelegd. Nog geen minuut later maakte Jonathan Okita de 2-2. In de slotminuut miste NEC nog een enorme kans via Mike Trésor Ndayishimiye.

Opstelling FC Dordrecht

Janssen, Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill, Kok, Schuurman, Smith (69' Timmermans), Summerville, Zwarts (81' Power), Cijntje.

Scoreverloop

35' 1-0 Summerville
41' 1-1 Dijkstra
48' 2-1 Zwarts
87' 2-2 Okita

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!