dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Ga mee naar de Klimaatmars

27 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Coöperatie Drechtse Energie, Milieudefensie Drechtsteden en het Platform Duurzaam Drechtsteden roepen inwoners van de Drechtsteden op om mee te gaan naar de Klimaatmars in Amsterdam op zondag 10 maart. De mars begint om 13 uur op de Dam.

'We hebben onze achterban gevraagd om mee te gaan en we nodigen andere organisaties uit om ook hun achterban te mobiliseren,’ zegt Willy Verbakel van Drechtse Energie. 'Wij willen een veilige toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen, waarin iedereen duurzaam kan leven. Met een eerlijke verdeling van de lasten, en de vervuiler moet betalen. Onze regering moet nu kiezen voor echte oplossingen, want het klimaat wacht niet. Dus laat als inwoner van de Drechtsteden regio ook je stem horen!’

Mensen die samen willen lopen, kunnen zich aansluiten op station Dordrecht bij een groep die vertrekt met de trein van 10.54 uur naar Amsterdam. 'Eerder kan natuurlijk ook, de NS zet extra treinen en personeel in, en we proberen zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van samenreis-en groepskorting. FNV-leden kunnen via deze vakbond een gratis treinkaartje krijgen,' aldus Verbakel.

Meld je aan bij secretaris@platformduurzaamdordrecht.nl en kijk voor meer informatie op www.maakdeklimaatmarsgroot.nl.

Lees meer over:

duurzaam amsterdam klimaatmars
Deel dit bericht met je vrienden!