Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zaterdag 23  februari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Suzan de Groot van Geef het Dordt als hoofdgast'
22feb 2019

Zaterdag 23 februari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Suzan de Groot van Geef het Dordt als hoofdgast

DORDRECHT - Gedreven met met haar vrijwilligers zet Suzan de Groot zich al drie jaar in voor de stichting Geef het Dordt. Mensen helpen die in armoede leven, is haar leitmotiv. Ze verzamelt bruikbare tweedehands goederen voor mensen die het hard nodig hebben. Wat ooit op kleine schaal begon in een flatje in Wielwijk, groeide uit tot een kleine organisatie die de aanvragen binnenkrijgt via het Sociale Wijkteam, de Jeugdzorg en het Leger des Heils.

De vraag en aanbod bleek groot te zijn en na twee jaar verhuisde de opslag van 'Geef het Dordt' naar een schooltje in de Bosboom Toussaintstraat dat zij onder gunstige voorwaarden konden huren. Nu moeten zij deze huisvsting verlaten omdat de gunstige voorwaarden zijn komen te vervallen, omdat de hoofdhuurder met haar activiteiten is gestopt is en het contract heeft opgezegd.

Ondanks het succes van de stichting die geheel op vrijwilligers draait, dreigen er donkere wolken over de voortzetting van 'Geef het Dordt.'

Met Suzan de Groot gaat Corino het gesprek aan over de stichting en haar gedreven inzet voor degenen die de goederen van de stichting hard nodig hebben.

In het tweede uur van Studio De Witt is er aandacht voor de de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van Dienst is Jehanne Hulsman

In het derde uur: De Politieke stamtafel. In dit uur staan politieke actualiteiten  en verdieping centraal.Deel dit bericht met je vrienden!