woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht zet eerste stap naar nieuw stadion

22 februari 2019

DORDRECHT - FC Dordrecht en de gemeente Dordrecht hebben woensdag aangekondigd een volgende stap te zetten in de plannen rondom een nieuw stadion voor de Schapenkoppen.

Tijdens de persconferentie over de samenwerking namen Marco Stam, wethouder sport, wonen en openbare ruimte, en algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht het woord over de plannen.

Wethouder Stam sprak daarin over een win-winsituatie FC Dordrecht krijgt meer draagkracht, terwijl de gemeenschap er ook veel voor terug krijgt. In het nieuwe plan is er namelijk gekozen voor een maatschappelijke insteek.

Vervolgstappen
Nu het onderzoek naar de maatschappelijke insteek voor het stadion is afgerond gaat het college van burgemeester en wethouders een haalbaarheidsonderzoek starten. Medio mei verwachten beide partijen de tweede fase van de bouwplannen te hebben afgerond.

In de persconferentie gaf De Zeeuw aan dat hij hoopt dat de vervolgstappen voorspoedig genomen zullen worden. Volgens De Zeeuw is dat cruciaal om ervoor te zorgen dat het betaalde voetbal in Dordrecht geborgd blijft en FC Dordrecht geen lachertje wordt in het betaalde voetbal.

Maar er is ook haast voor FC Dordrecht volgens De Zeeuw: "Binnen nu en drie maanden weten we waar we staan. Dan is het een 'go' of niet."

Doemscenario
Er ligt voor de club wel een doemscenario op de loer als het nieuwe stadion er niet komt volgens De Zeeuw: "Het wordt een heel lastig verhaal om hoger te gaan spelen dan dat we nu doen. Als degradatie uit de eerste divisie een feit wordt, dan kunnen we nog één of twee jaar de dans ontspringen. Maar als we degraderen is het bijna onmogelijk voor FC Dordrecht om nog een keer terug te komen in de eerste divisie."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

voetbal dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!