dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

Dramatisch Emma loopt tegen eerste nederlaag aan

19 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Hoe langer je ongeslagen blijft, hoe dichterbij de eerste nederlaag komt. Het is een bekend cliché. Gister was het dan zo ver. Een totale offday zorgde ervoor dat Emma, na 12 wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven, tegen de eerste nederlaag aan liep. Teveel spelers speelde (ver) onder hun niveau, waardoor de gasten er terecht met de overwinning vandoor gingen.

Doordat de Klerk ziek was, werd er ten opzicht van vorige week 1 wijziging toegepast in de basiself. J. Steenbakker nam de Klerk zijn positie op het middenveld over. Emma begon op zijn zachtst gezegd dramatisch aan de wedstrijd. Meijdam liep uit positie waardoor de rechtsbuiten van Gesta zijn collega voorin een niet te missen kans bood. Gelukkig voor Emma schoot hij de bal voor nagenoeg leeg doel huizenhoog over. Wie denkt dat Emma hierna wakker was, heeft het mis. Op het dramatische veld kwam Emma niet aan voetballen toe.

Zoals iedere wedstrijd werd het middenveld en de aanval zeer kort gedekt door de tegenstander. Voor de winterstop werd hier met enig gemak door heen gevoetbald, maar dit was vandaag totaal niet aan de orde. Gesta kwam al snel op een terechte 0-2 voorsprong. Na een individuele actie op de achterlijn van de linksbuiten, belandde de bal via het been van Vigelius in het doel. Enkele minuten hierna mocht Gesta, na een miscommunicatie tussen Batenburg en doelman van der Leer, aanleggen voor een vrije trap op rand 16. Deze werd onberispelijk binnengeschoten. Hierna kwam Emma iets beter ten tonele, echter werden er geen uitgespeelde kansen gecreëerd. De tegenstander plooide terug op eigen helft en zorgde ervoor dat de ruimtes klein bleven. Waar normaal de individuele kwaliteiten van diverse spelers boven komt drijven wat dit tot op heden totaal niet het geval. Opvallend was ook dat bijna iedere 2de bal voor Gesta was.

Na rust wijzigde het spelbeeld niet. Gesta zakte terug en Emma probeerde wanhopig opzoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Opvallend was hoeveel balverlies er werd geleden en hoe weinig (goede) individuele acties er werden gemaakt. Als er al eens een goede combinatie te noteren viel dan was de eindpass dramatisch. Toch kwamen er enkele kansen. Na een goede dieptebal van Batenburg ging J. Steenbakker vanaf rechts alleen op de keeper af. Hij besloot echter de bal af te leggen op van Pelt, terwijl hij beter zelf had kunnen afronden. Na wederom een goede dieptebal, dit keer van Meijdam, gaf J. Steenbakker de bal voor op Cristina. Deze kwam helaas net tekort om de bal binnen te tikken.

Na (eindelijk) een goede aanval werd van Pelt door Nijenhuis vrij voor de keeper gezet. Zijn schot ging helaas naast. Ondertussen kwam Gesta er steeds moeilijker uit, waardoor bij Emma nog altijd de hoop levend was op een goed resultaat. De aansluitingstreffer viel dan ook. In de 80ste minuut viel de bal uit een voorzet van Nijenhuis voor de voeten van Cristina. Deze schoof de bal simpel in het lege doel. Helaas pakte J. Steenbakker vlak hierna op onhandige wijze zijn 2de gele kaart, waardoor Emma in het restant met 10 man verder moest. Hierin werden ze nog 1x gevaarlijk met een knal van Meijdam welke gepareerd werd door de doelman. In de absolute slotfase scoorde Gesta nog 2 maal met een van richting veranderd schot en een mooie uithaal in de bovenhoek.

Een dramatische wedstrijd van Emma zijde. Diverse ‘belangrijke’ spelers verstopte zich of waren niet in staat de wedstrijd te kantelen. Zodra zij niet beslissend kunnen zijn met hun individuele kwaliteiten vallen ze gigantisch door de mand. Het gaat hierbij met name om de 4 meest voorin opgestelde spelers. Aan de andere kant is er uiteraard geen man overboord na 1 nederlaag en telt Emma nog steeds minimaal 7 verliespunten minder als de concurrentie.

Emma – Gesta 1-4 (0-2)
0-1 Gesta, 0-2 Gesta, 1-2 Cristina, 1-3 Gesta, 1-4 Gesta

Opstelling
Van der Leer, Andeweg (’24 Barends), Vigelius, Batenburg, Meijdam, Van der Veeken (’80 Stiegelis), Van Eden, J. Steenbakker, Van Pelt, Cristina, Nijenhuis

Volgende week speelt Emma de Dordtse Derby uit bij GSC/ODS, waarin de jongens gebrand zullen zijn op revanche na deze nederlaag!!

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!