donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Uitreiking Johan de Witt-Speld aan Mevrouw Gruiters-Walhein

16 februari 2019

DORDRECHT - Op vrijdag 15 februari reikte wethouder P.J. Heijkoop om 17.00 uur een Johan de Witt-speld uit aan mevrouw M.M. Gruiters - Walhein. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst in het restaurant van het Van der Valk Hotel (Laan van Europa 1600, Dordrecht).

Aan mevrouw Gruiters is een Johan de Witt-speld toegekend vanwege haar vrijwillige verdiensten, die zij naast én na haar loopbaan als verloskundige heeft ontplooid. Zij zet zich gedurende meer dan 43 jaar op verschillende terreinen in voor haar medemens.

Vanaf 1976 fungeert zij als coördinator en distributeur voor het parochieblad Solo Dias van de Heilige Theresa van Avila Parochie. Van 1984 tot 2011 verstrekte mevrouw Gruiters in haar vrije tijd aanvullende zorg en begeleiding van veelal Turkse vrouwen tijdens hun zwangerschap en na bevalling.

Dit kwam tot uiting in het bieden van praktische hulp en ondersteuning op het sociale vlak. Zo nam zij het initiatief tot het opzetten van een depot voor zwangerschaps- en babykleding maar ook van benodigdheden.

Ruim 11 jaar leverde mevrouw Gruiters een bijdrage aan de organisatie van koetsritten voor gehandicapten en sinds het schooljaar 2014/2015 is zij actief voor basisschool Mühring. Zij leest kleuters voor, staat taalzwakke kinderen bij en begeleidt leerlingen tijdens culturele activiteiten.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Deel dit bericht met je vrienden!