Geen bekerfinale voor Dutch Windmills ondanks goede start

15 februari 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De basketballers van Dutch Windmills hebben donderdag zich niet geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. Het Dordtse team verloor in Zwolle, na een goede start van de wedstrijd, met 91-87 van Landstede Basketbal. Daarmee is de halve finale het eindstation voor het team van coach Geert Hammink.

In Sportboulevard Dordrecht eindigde de heenwedstrijd in een 73-73 gelijkspel. Dutch Windmills begon in Zwolle sterk aan het duel en sloot het eerste kwart met een 26-18 voorsprong af. Ook in het tweede kwart deden de Dordtenaren het goed (38-44).

Maar na de rust zakte het in elkaar bij Dutch Windmills. Landstede Basketbal behaalde in het derde kwart een 69-59 voorsprong. De bekerfinale kwam voor de ploeg uit Zwolle vervolgens niet meer in gevaar (91-87).

Bron: RTV Rijnmond.