Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede grote bijeenkomst over het Dordtse programma rondom 'The Passion' in Kruiskerk' Mensen in de Kruiskerk lieten vooral weten in te willen haken opp nevenprogramma The Passion
05feb

Tweede grote bijeenkomst over het Dordtse programma rondom 'The Passion' in Kruiskerk

DORDRECHT -  Minstens tien verzorgingstehuizen in Dordrecht laten in eigen huis op donderdag 18 april The Passion zien. Op deze wijze worden ouderen ook betrokken bij de TV-uitzending vanuit de haven bij de Grote Kerk rond het paasverhaal.

Deze mededeling werd gisteravond in de Kruiskerk gedaan op een avond, die was georganiseerd door het Platform Dordtse kerken. Zowel de gemeente als de kerken proberen de wijken te betrekken bij het programma in het centrum van Dordrecht.

Het thema 'Je bent niet alleen' wordt zowel door de gemeente als door kerken uitgevoerd. Zo wordt gedacht aan enkele praatbanken in de stad. Wie erop gaat zitten, wil graag een gesprek.

In een aantal kerken komt er een programma. De Antoniuskerk, de Lutherse kerk en Bonfire zijn daarvoor in de markt. Ook wordt gestreeft naar een Pop-up kerk.

Bij het NS-station zullen jongeren met zang en dans bezoekers al welkom heten in Dordrecht.

Het Platform voor Dordtse kerken presenteert ook de activiteiten om vrijwilligers te vinden. Daarbij past de inleidende brief van secretaris Elly van Wenum:

Brief Platform dordtse kerken een belangstellenden:

In november is er een eerste kerkenmeeting geweest in de Kruiskerk in Dordrecht, waarbij we met kerken, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben gebrainstormd over een activiteitenprogramma rondom The Passion in Dordrecht. De ruwe ideeën zijn inmiddels uitgewerkt in verschillende werkgroepen en afgelopen maandagavond werd het resultaat gepresenteerd: een bonte verzameling plannen en dromen, waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken.

We willen u vragen voorgestelde activiteiten te bekijken en te bedenken hoe u  hieraan een bijdrage zou kunnen leveren. Met behulp van de interessegraadmeter kunt u ons laten weten op welke onderdelen u of uw kerk/organisatie zou willen aanhaken. Organiseert u met uw kerk/vereniging/bedrijf/organisatie zelf een activiteit rond The Passion of rond het thema #jebentnietalleen? Laat het ons weten, zodat we compleet overzicht kunnen maken van alles wat er rond The Passion te doen is in Dordrecht.

Met vriendelijke groet,

Elly van Wenum,
secretariaat Platform Dordtse Kerken
info@dordtsekerken.nl

In de Kruiskerk aan de Vrieseweg 64 is maandagavond 4 februari een (tweede) grote bijeenkomst geweest over een programma in Dordrecht rond The Passion op donderdag 18 april.

Het Platform voor Dordtse Kerken organiseerde deze bijeenkomst. Een projectgroep heeft met belangstellenden plannen gemaakt om zo veelzijdig mogelijk het thema van de negende passion uit te werken.

Foto's: Wim van de Pol.

Voorzitter van de tweede bijeenkomst en voorzitter Platform Dordtse Kerken Hans Berrevoets: ,,Mooi dat de gemeente in het jaar van vierhonderd jaar Dordtse Synode ook The Passion naar Dordrecht heeft gehaald".

Wiebe van Horssen (missie Dordrecht): ,,Door mijn contacten met Afrika leerde ik: Eenzaamheid is de armoede van West-Europa"

Marleen van den Hoek (gemeente Dordrecht): ,,De bewoners van de omgeving het Maartensgat worden binnenkort via een brief nader geinformeerd over the Passion bij de Grote kerk".

Leden van de projectgroep The Passion van Platform Dordtse kerken: v.l.n.r. Bram Naaktgeboren, Elly van Wenum en Wiebe van Horssen

Emmy van der Boor: We willen ook de straat op gaan  in witte kleding om te bidden voor The Passion

Yvette Crentsil: Op 18 april met tieners een koorzang en dansen bij het NS-ststion om iedereen welkom te heten

Sander van Aarle (vanuit RK-kerk): We streven naar een Pop-up kerk op het Lindersplein met een tent uit Den Haag. We hopen dat het lukt.

Zie ook:
The Passion zoekt Dordtse koorleden (di, 5 feb 2019)
Wil jij meedoen aan The Passion in Dordrecht? (ma, 21 jan 2019)
Dordtenaren willen veelzijdig inhaken op uitvoering van evenement The Passion op 18 april 2018 (di, 20 nov 2018)
EO en gemeente Dordrecht presenteren zich vanavond op bijeenkomst rond The Passion 2019 van Platform Dordtse kerken (ma, 19 nov 2018)
Eerste openbare bespreking 19 november in Kruiskerk Dordrecht over The Passion 2019 (ma, 12 nov 2018)
Kronkelaar enthousiast over The Passion en vraagt om meer geld voor RTV Dordrecht (do, 11 okt 2018)
The Passion komt naar Dordrecht (+ video) (wo, 3 okt 2018)
Landelijk in het nieuws: The Passion op 18 april 2019 vanuit Dordrecht (wo, 3 okt 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!