maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Schilders van Barteljee exposeren bij de Dordtse Rechtbank

31 januari 2019

DORDRECHT - Tot 31 maart exposeren de schilders van Barteljee zestig schilderijen op de tweede etage bij de Rechtbank. De schilders hebben de geëxposeerde schilderijen gemaakt van september 2018 tot eind december 2018 in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg te Zwijndrecht.

Inmiddels schilderen 142 schilders wekelijks in het atelier van de Dordtenaar Bart van der Bom. Veel Dordtenaren hebben de kunst van het schilderen bij Bart afgekeken, die zowel beginnende als gevorderde kunstenaars op weg helpt.

De gebruikte schildertechnieken en thema’s van de expositie zijn heel gevarieerd, zodat er een boeiende expositie te zien is. Er zijn portretten te zien die met het schildermes zijn geschilderd, intieme stillevens zijn uitgevoerd in de fijnschildertechniek, er zijn wolkenluchten die deels met de sponstechniek zijn gecreëerd, er zijn abstracte werken gemaakt met gesso, zand, gels en pasta’s en er zijn schilderijen die in de mixed media techniek zijn gemaakt.

De Rechtbank bevindt zich aan het Steegoversloot 36. De openingstijden waarop de expositie te bekijken is zijn:
maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!