maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Dordtenaar Paul Seesink schrijft: Dominicanen in Rotterdam - een geschiedenis

29 januari 2019

DORDRECHT - De 'Dordtse Rotterdammert' Paul Seesink schreef laatst over de opkomst en neergang van kloostergemeenschappen in Rotterdam. Op verzoek van belangstellenden in Polen wordt Pauls bijdrage ‘Dominicanen in Rotterdam – een geschiedenis’ nu vertaald om te worden geplaatst op een Poolse website.

Seesink woont al tientallen jaren in Dordrecht en volgt het kloosterleven in algemene zin en dat van Karmelieten in het Dordrecht. Deze orde had tot enkele jaren geleden in Crabbehof naast de RK kerk een klooster.


Paul schreef zijn kroniek over kloostergemeenschappen naar aanleiding van de komst, in 2018, van vijf relatief jonge broeders die zich ‘in vurig vertrouwen’ in de Maasstad hebben gevestigd. Zij bevolken opnieuw het klooster naast de Citykerk Het Steiger aan Het Hang.
"Monnik zijn in deze tijd is voor hen een radicale en bewuste keus. Niet om zich terug te trekken uit de wereld, maar om een eigen gemeenschap op te bouwen en daarmee in solidariteit dienstbaar te zijn aan de stad. Meeleven en meelijden, o.a. met de  daklozen." zegt Paul. Hij ziet dit als een nieuwe lente voor het kloosterleven in zijn Rotterdam.

Deel dit bericht met je vrienden!