zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Het Carel Wüst Museum, een aanrader voor de echte autoliefhebber

29 januari 2019 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - In het Dordrechtse Carel Wüst Museum bevindt zich een collectie van rond de 55 auto’s, die je inzicht geeft in de ontwikkeling van de automobiel; van de T-Ford tot de Ferrari Testarossa, en van de Mini tot de Rolls Royce. Ook verneem je er het verhaal achter de auto of de gebeurtenissen die erbij horen. Zo wordt de auto als cultureel erfgoed doorgegeven aan de komende generaties.

Auto’s, auto-onderdelen en restauraties
De auto’s hebben allemaal een leven achter de rug en zijn, indien noodzakelijk, met alle aandacht  gerestaureerd. Ze stonden opgeslagen in diverse loodsen, waar ook onderdelen werden bewaard die niet direct nodig waren maar later wél bruikbaar konden zijn bij nog uit te voeren restauraties. In die tijd was er nog geen webshop zoals www.auto-onderdelen24.nl, dus wanneer je ruimte had om bruikbare spullen te bewaren, deed je dat. Zodoende zijn er in het Carel Wüst museum, ook allerlei zaken van vroeger, zoals oude gereedschappen en testmachines, te zien.

Jaren 90
In de jaren 90 van de vorige eeuw is de basis gelegd voor het Carel Wüst Museum. Carel Wüst (1942-1999) en zijn broers Cees en Chris vatten toen het plan op om een museum op te richten dat bestond uit voertuigen die de familie Wüst in de loop der jaren had verzameld. Op 12 april 2012 werd het Carel Wüst Museum geopend.

Kuifje
Het museum ligt op de tweede verdieping van de Mercedes Benz-vestiging van Auto Wüst, aan de Mijlweg 81 in Dordrecht. Je vindt er rond de vijftig automobielen en curiosa van alle merken; van de Benz patentwagen tot de Dion Bouton, bekend van Kuifje in Afrika. Ongeveer de helft van de collectie bestaat uit Mercedes Benz-auto’s, maar ook andere merken komen ruimschoots aan bod.
Het museum, waarvoor je geen entree hoeft te betalen, is (uitgezonderd de feestdagen) van maandag tot en met zaterdag vanaf 9.30 tot 17.00 uur open.

Lees meer over:

Carel Wüst Museum
Deel dit bericht met je vrienden!