vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Geslaagd bezoek Da Vinci College Educatie aan de Tweede Kamer

25 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een groep cursisten van het Da Vinci College Educatie is op bezoek geweest bij de Tweede Kamer in Den Haag. Aanleiding hiervoor was het eerdere bezoek aan de klas door een aantal partijleden van D66 Gorinchem tijdens de verkiezingscampagne.

De cursisten werden ontvangen door Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66). Zij vertelde over haar eigen Marokkaanse roots, haar weg naar politiek Den Haag en over de werkwijze van de Tweede Kamer. Maar ze was er ook om te luisteren en nodigde de bezoekers uit om vragen te stellen. ‘Ben ik straks met 30 jaar te oud om in de zorg te werken?’, vraagt een cursist die haar toekomst in de zorg ziet. En ze vraagt zich af hoe ze de opleiding kan financieren. Mevrouw Belhaj kon niet overal een antwoord op geven, maar gaat een aantal vragen bij de juiste fractiespecialist neerleggen.

Vervolgens stond er een rondleiding op het programma. Hoogtepunten waren de Handelingenkamer en de Vergaderzaal van de Tweede Kamer. Iedereen was bekend met het beeld van de plenaire zaal en vond het nu heel bijzonder om daar zelf te lopen. Tot slot zou de dag niet compleet geweest zijn zonder een groepsfoto op de trappen voor de Ridderzaal.

Het Da Vinci College Educatie verzorgt al jaren scholing, trainingen en cursussen aan volwassenen met verschillende achtergronden, opleidingen en niveaus. Daarnaast streeft het Da Vinci ernaar om de cursisten ook zoveel mogelijk kennis te laten maken met de praktijk. Het bezoek aan de Tweede kamer is daar een mooi geslaagd voorbeeld van en past ook bij de visie op een inclusieve samenleving.

Deel dit bericht met je vrienden!