zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaalsporten: DeetosSnel verliest degradatiekraker nipt van concurrent

21 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTREEK - De korfballers van DeetosSnel beleefden een teleurstellende zaterdagavond in de Korfbal League. Op bezoek bij directe degradatieconcurrent DVO verloren de Dordrechtenaren nipt met 28-27.

De ploeg van trainersduo Gert Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling keek in de rust nog tegen een 14-12 achterstand aan. Een minuut voor tijd kwamen de rood-witten via een doorloopbal van Brett Zuidwegt nog op 27-27. Maar direct daarna velde Robbe de Wit het vonnis over DeetosSnel. Zijn afstandsschot betekende de 28-27. Door de nederlaag zakt DeetosSnel naar de negende plaats met twee punten uit negen wedstrijden.

KCC & PKC
Directe concurrent KCC uit Capelle aan den IJssel verloor op bezoek bij DOS'46. De ploeg van vertrekkend trainer Erik Wolsink kwam in de tweede helft nog knap terug van een 12-7 achterstand naar 19-17. Daar stopte de Capelse opmars echter en verloor KCC met 22-19. KCC bezet op dit moment de laatste plaats in de Korfbal League.

PKC kwam eerder op de avond in actie tegen KZ uit Koog aan de Zaan. In Papendrecht had de ploeg van coach Daniël Hulzebosch geen kind aan KZ. Na de 7-5 trok PKC de gashendel in de eerste helft open en liepen de Papendrechters uit naar 14-5. Mede door negen doelpunten van Laurens Leeuwenhoek won PKC met 34-22. PKC blijft met viertien punten tweede in de Korfbal League. Koploper Fortuna heeft evenveel punten maar een beter onderling resultaat

Volleybal
De heren van Sliedrecht Sport wonnen zaterdagavond ruim van SSS uit Barneveld. In sporthal De Basis was Sliedrecht met 3-0 in sets te sterk voor SSS. De overwinning zorgt ervoor dat Sliedrecht aan kop blijft van de Eredivisie, maar de nummer twee, Lycurgus, heeft twee punten minder en nog twee wedstrijden tegoed.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

volleybal korfbal zaalsporten
Deel dit bericht met je vrienden!