donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Feestelijke opening ReShare Store Dordrecht door Leger des Heils

18 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Leger des Heils heeft gisteren officieel de deuren geopend van de ReShare Store in Dordrecht aan de Voorstraat 262. Er waren veel mensen in de tweedehands kledingwinkel om de feestelijke avond mee te vieren.

Ook verschillende entiteiten van het Leger des Heils, zoals het kerkgenootschap en de hulpverleningsorganisatie, waren aanwezig om iets te vertellen over hun werk in Dordrecht. Na de openingshandeling door floormanager Hanna van der Poel en landelijk leider van het Leger des Heils Hannelise Tvedt, verzorgde Noor Kahmann van Tiny Temple  een workshop ‘tips voor tweedehands shoppen’. Zij spoorde de bezoekers te denken in mogelijkheden: kijk op de heren én damesafdeling, let niet op de maat (bij twijfel áltijd passen) of kort bijvoorbeeld een rok in zodat ‘ie meer van deze tijd wordt. Met deze tips in het achterhoofd werd deze avond door bezoekers fanatiek tweedehands geshopt.

De ReShare Store is een frisse winkel midden in het centrum waar kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs is te vinden. Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Het kopen van tweedehands is ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze ReShare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!”

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto hieronder: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!