dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht wil zich inzetten voor gemeenschappelijke Vuurwerkshow op Drierivierenpunt 1 januari 2020

11 januari 2019

DORDRECHT / DRIERIVIERENPUNT - D66 in Dordrecht wil zich inzetten voor een gemeenschappelijke vuurwerkshow op het Drierivierenpunt tijdens oud en nieuw. Dit zou voor het eerst plaats moeten vinden op 1-1-2020.

D66 Dordrecht wil dit samen oppakken met de lokale D66 fracties in Zwijndrecht en Papendrecht. In Zwijndrecht is eerder al een motie aangenomen door de gemeenteraad waarin wordt opgeroepen om samen met Dordrecht en Papendrecht de mogelijkheden van een gemeenschappelijk vuurwerk te onderzoeken.

De Ondezoeksraad Voor Veiligheid schrijft in haar rapport over de veiligheid tijdens de jaarwisseling het volgende: ‘Gemeenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het ombuigen van de huidige risicovolle viering van de jaarwisseling naar een veilig feest voor iedereen, zoals door het organiseren van professionele vuurwerkshows. Door de jaarwisseling als een evenement te benaderen, kunnen nieuwe feestelijke tradities wortel schieten en wordt aan potentiële onruststokers een alternatieve invulling van de avond geboden.’

Naar de kosten moet goed gekeken worden. Een schatting is nu nog moeilijk te maken, maar de kosten zullen door de drie gemeentes en eventuele sponsors gedragen moeten worden.

We moeten in de toekomst toe naar een cultuuromslag van betreft vuurwerk. Het blijft gewoon onacceptabel dat er elk jaar zoveel immateriële en materiele schade te betreuren is. “Bij welk feest zouden we nog meer deze aantallen slachtoffers en schades accepteren?” vraagt Durk Jan Tabak, burgerraadslid van D66 Dordrecht, zich af.

Ook de milieuvervuiling qua fijnstof en CO2 die deze avond worden uitgestoten, zijn in de huidige tijd onacceptabel.

Uiteindelijk wil D66 ernaartoe dat op een aantal aangewezen plaatsen in de stad nog vuurwerk mag worden afgestoken door particulieren. En dat er dan voor elke Dordtenaar een prachtig vuurwerk is op het Groothoofd.

De inzet blijft een vreugdevol en veilig feest voor iedereen.

Lees meer over:

vuurwerk d66 drierivierenpunt
Deel dit bericht met je vrienden!