Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag ontvangt Ben Corino in Studio De Witt de columnist van Dordrecht.net: Bert den Boer

10 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Bert den Boer (1956) werkt als zelfstandig procesbegeleider via zijn trainings- en adviesbureau BBdB. Daarvoor werkte hij als hoofd Opleidingen bij Drechtwerk in Dordrecht, een van de grote sociale werkvoorzieningen. Ontwikkeling, afwisseling en intensief contact, zo omschrijft hij zijn achterliggende waarden van waaruit hij leeft en werkt.

Beroepsmatig vindt dat zijn weg in ontwikkeling en uitvoering van activiteiten op maat - trainingen, leertrajecten, presentaties, projectbegeleiding, werkconferenties. Daar ligt zijn kracht.

Het thema verlangen fascineert hem in het bijzonder. Verlangen is voor hem een innerlijke bron die dient als richtinggevende kracht. 'De mens is zijn verlangen,' zegt hij. Hij houdt zich bezig  met de vraag “Hoe ontdekken wij onze verlangens? Hoe geven we er invulling aan en wat doen we met onvervulde verlangens?”

In 2006 verscheen dan ook het boek Leef je verlangen (i.s.m. Wim Huijser). Naast zijn werkzaam heden als procesbegeleider, trainer coach schrijft hij boeken en is columnist voor Dordrecht.Net.

In het tweede uur. Actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden, en is er een interview met burgemeester Wouter Kolff n.a.v. zijn nieuwjaarstoespraak eerder deze week.

Het ondertekenen van de Nashville verklaring door een grote groep Nederlandse predikanten baarde landelijk, regionaal en lokaal veel opzien. In deze uitzending gaat Corino het gesprek aan met o.a. ds. Mathijs Haak van de Kandelaarkerk in Dordrecht, ds. Paul Wansink van de Grote Kerk in Dordrecht, Kevin Rietveld van Dordrecht Pride, Elly van Wenum, secretaris platform Dordtse Kerken over de Nashville verklaring en de maatschappelijke impact ervan.

Dichter van Dienst is Maria Ros

Studio De Witt van 10.00 uur - 12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 1083 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!