Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijk orgel- en vioolconcert ter gelegenhied van 12,5 jaar Edskesorgel' Sietze de Vries
10jan

Feestelijk orgel- en vioolconcert ter gelegenhied van 12,5 jaar Edskesorgel

DORDRECHT - Jubileumconcert ter gelegenheid van het 12,5 jaar bestaan van het Edskesorgel van de Julianakerk. Feestelijk orgel- en vioolconcert door Sietze de Vries en Alisa van Dijk in Julianakerk Dordrecht.

Op zaterdagmiddag 16 februari 2019 aanstaande hoopt de Groningse organist Sietze de Vries een orgelconcert te verzorgen in de Julianakerk te Dordrecht. Ook Alisa van Dijk zal deze middag een bijdrage leveren met haar vioolspel. De Vries zal het fraaie in 2006 gebouwde Edskes-orgel bespelen.

Het is inmiddels 12,5 jaar geleden dat het orgel opgeleverd is. We willen hier tijdens het concert aandacht aan geven en het concert een extra feestelijk tintje geven. Het belooft dus een bijzonder concert te worden met barokke literatuurwerken en improvisaties.

Het concert begint om 16:00 uur en is gratis toegankelijk, wel wordt er een collecte gehouden. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken in de hal van de kerk en cd’s van de organist aan te schaffen. Iedereen is hartelijk welkom. De kerk vindt u aan de Mauritsweg 286. De kerk ligt op loopafstand van het station en in de buurt van de kerk kan gratis worden geparkeerd.

Zie ook:
Landelijke studiedag orgelcultuur op 14 maart in Julianakerk Dordrecht (do, 12 feb 2015)
Julianakerk krijgt nieuwe dominee (do, 7 jun 2012)
Julianakerk Dordrecht krijgt nieuwe predikant (ma, 2 jan 2012)
Predikant Julianakerk vertrekt naar Ede (wo, 16 mrt 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!