Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Justitie onderzoekt misbruik tienermeisjes door Rotterdamse atletiektrainer'
09jan

Justitie onderzoekt misbruik tienermeisjes door Rotterdamse atletiektrainer

DORDRECHT - Justitie en politie beginnen alsnog een onderzoek naar de 58-jarige Rotterdamse atletiektrainer die onlangs is geroyeerd voor grootschalig seksueel misbruik. Aanleiding zijn publicaties in de media, laat het Openbaar Ministerie weten.

De Rotterdammer wordt ervan verdacht dat hij van 1982 tot 2017 meerdere tienermeisjes heeft misbruikt. Het gaat om pupillen van de trainer, die onder meer werkzaam was bij C.A.V. Energie in Barendrecht.

Afgelopen zomer royeerde de tuchtcommissie van het Instituut Sport en Rechtspraak (ISR) de man, nadat hij een bekentenis had afgelegd. Tot vervolging kwam het niet, omdat de slachtoffers geen aangifte hadden gedaan.

Maar deze week bleek dat een aantal meisjes wél naar de politie was gestapt. Maar ze kregen te horen dat ze bij een officiële aangifte allerlei details zouden moeten delen. Dat schrok af. Het bleef daarom bij meldingen.

Het Openbaar Ministerie en de politie gaan nu alsnog aan de slag met de zaak. "We gaan proberen om ons een goed beeld te vormen van wat er precies is gebeurd", zegt persofficier Ernst Pols.

Meldingen
"We hebben het ISR-dossier gevorderd. We hebben ook begrepen dat er meldingen zijn gedaan. Die gaan we inventariseren en beoordelen of er strafbare feiten zijn gepleegd en of die ook kunnen worden vervolgd."

Justitie roept iedereen op die iets weet over de zaak heeft om zich te melden. Dat kan gaan om slachtoffers, familie, getuigen of andere betrokkenen.

Volgens een onlangs in het Alglemeen Dagblad verschenen artikel, was deze man ook werkzaam in Dordrecht.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!