Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Al acht activiteiten rond Dochters van Dordrecht in nieuwsbrief van Oud-Dordrecht' De aankondiging van de zonen naar de dochters
06jan

Al acht activiteiten rond Dochters van Dordrecht in nieuwsbrief van Oud-Dordrecht

DORDRECHT - De vereniging Oud-Dordrecht besteedt in de eigen nieuwsbrief veel aandacht aan 2019 als jaar van de dochters van Dordrecht. In een eerste opsomming passeren al act activiteiten de revue, maar als eerste datum zaterdag 26 januari (16 uur) bij DOOR in het voormalig Belastingskantoor aan de Spuiboulevard.

,,Het jaar 2018 was gewijd aan vier zonen van Dordrecht (tekenaar / illustrator Otto Dicke, dichter Kees Buddingh, verzetsheld Aart Alblas en componist Kors Monster). Dit jaar vieren we het jaar van de vrouw, en van de dochters van Dordrecht. Honderd jaar geleden werd het vrouwenkiesrecht in Nederland van kracht.

Op 28 december 2018 ging op ludieke wijze het jaar van de zonen over op het jaar van de dochters. Maar de feestelijke start zal pas op vrijdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) zijn. Er zullen allerlei activiteiten op verschillende locaties worden georganiseerd.

*     Zo besteedt de Bibliotheek aandacht aan de eerste bibliothecaresse in Nederland (kwam uit Dordrecht).


*     Er is een tentoonstelling in het Stadskantoor over 100 jaar Vrouwenkiesrecht i.s.m. ProDemos.


 *   Op de 4 Mei Herdenking wordt stilgestaan bij de rol van vrouwen in de oorlog en in het verzet.


*    Schouwburg Kunstmin verzorgt op 4 mei ‘s-avonds een ‘Na de Dam’ voorstelling over verschillende rollen van vrouwen in de oorlog.


*    In augustus is er de herdenking van de Gebroeders De Witt (bij het standbeeld op de Visbrug) met dit keer speciale aandacht voor Maria van Berckel, echtgenote van Cornelis de Witt.


*    Er komt een wandeling in de binnenstad, langs locaties waar markante vrouwen woonden.

*    In het najaar presenteert Saskia Lensink haar boek: Dochters van Dordrecht.

* De aftrap van het Dordtse jaar van de vrouw, dat door het platform Vrouwen Kunnen Alles wordt georganiseerd, zal plaatsvinden op 26 januari aanstaande. In het pand van DOOR, gevestigd in het voormalige belastingkantoor aan de Spuiboulevard, van 16.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom!"Deel dit bericht met je vrienden!