Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Columnisten Kronkelaar en Kees Thies loven optreden burgemeester Wouter Kolff en zijn handhaven vuurwerk-traditie zat'
04jan

Columnisten Kronkelaar en Kees Thies loven optreden burgemeester Wouter Kolff en zijn handhaven vuurwerk-traditie zat

DORDRECHT - De Burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, zou eens kunnen kijken naar hoe haar Dordtse college Wouter Kolff optreedt tegen een te hoog opgebouwde brandstapel. Laten afbreken voordat de brand erin gaat.

De Dordtse columnisten Kees Thies (AD/De Dordtenaar) en Kronkelaar (Dordt Centraal) hebben daarom vandaag vooral waardering voor de eerste burger van Dordrecht. Ze vinden verder dat het afsteken van vuurwerk niet meer zou moeten blijven alleen maar omdat het een traditie is.

Kronkelaar laat weten:
Ik weet niet hoe het u vergaan is, maar die tradities gaan mij steeds meer tegen staan. Drinken met vrienden of eten met familie hoeft toch niet per se in die periode? En breek m’n bek niet open over die absurde tradities rond de jaarwisseling. Doden, gewonden, getraumatiseerde mensen en dieren, enorme schade, massale inzet van hulpverleners. Het is de prijs die we van onze regering jaarlijks moeten betalen voor die ‘leuke traditie’ van vuurwerk afsteken.

Vreugdevuren en carbid schieten zijn ook van die stompzinnige tradities. In dit verband overigens een pluimpje voor Meneer Wouter. Want de Dordtse burgemeester deed op Oudejaarsdag precies wat z’n Haagse collega verzuimde: de te hoge brandstapel op de Zeehavenlaan moest deels afgebroken worden, anders mocht de brand er niet in.

Kees Thies op zijn plek in Ad De Dordtenaar:
Toegegeven, burgemeester Wouter Kolff hield, in tegenstelling tot zijn Haagse collega Pauline Krikke, nog even de poot stijf toen bleek dat het vreugdevuur in Wielwijk een centimetertje of 30 te breed was, maar over het algemeen vind ik dat ambtsdragers en politici zich momenteel nogal ‘slag-om-de-armerig’ opstellen waar het gaat om die malle rituelen die wij onder het mom ‘traditie’ in dit land zo angstvallig in stand houden.

Waarom hoor ik nou nooit eens een politicus hardop zeggen dat Nederland tijdens de jaarwisseling de laatste jaren té veel trekjes begint te vertonen van een land in oorlog en dat het dus de hoogste tijd is om knopen door te hakken.

Bron foto: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!