maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Anders: 'Honderden dozen vol bemoediging voor een nóg mooiere kerst'

24 december 2018

DORDRECHT - De kerstdagen. Goed gevulde koelkasten. Grote gedekte tafels vol familie en vrienden. We kennen de beelden van de tranentrekkende supermarktreclames, en misschien ziet jouw kerst er ook wel zo uit. Maar nee, dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch wisten we ook voor die doelgroep de kerst nèt iets mooier te maken.

Gezocht: 225 kerstpakketten
We kregen van 2 kanten dezelfde hulpvraag “kunnen jullie helpen een kerstpakket voor onze cliënten te realiseren?” Zowel Safegroup (voormalig ‘blijf-van-mijn-lijf-huis) als het Leger des Heils deelden deze wens met ons. Een kerstpakket vol bemoediging zou een geweldig hart onder de riem zijn voor deze mensen, zeker deze decembermaand. Er waren 200 pakketten voor het Leger des Heils nodig en 25 stuks voor Safegroup. En het gave is dat we 2 partners in ons netwerk hebben die perfect aansloten bij deze vraag.

Dubbel feest
Ten eerste maakten we contact met BVP Verpakkingen uit Dordrecht. Die vonden het een super idee en waren enthousiast om hun eigen product, mooie verpakkingen, in te zetten voor een bijzondere hulpvraag. Al snel werden de dozen én het opvulmateriaal opgestuurd. Het leuke was dat ze dozen die ze beschikbaar stelden ook daarna nog gebruikt konden worden als knutselpakket voor kinderen. Dubbel feest dus!

Wat een heerlijk netwerk
Ten tweede namen we contact op met Tastemakers. Dit bedrijf is een bekende in de wereld van heerlijke food-producten. Er was letterlijk 1 mailtje nodig en meteen kwam de reactie “daar kunnen en willen wij voor zorgen”. Wat zijn we dankbaar voor zo’n heerlijk netwerk ! Kort geleden kwam een wagen vol heerlijke producten voorrijden bij de locaties zodat de medewerkers met elkaar de kerspakketten konden inpakken. We kregen nog leuke foto’s toegestuurd door het Leger des Heils. Aan het eind stond de ruimte vol met honderden bemoedigingen.

Extra glimlach
Geweldig dat we zo, samen met onze partners mogen meewerken aan een extra glimlach en een extra stukje blijdschap deze dagen. We wensen iedereen een schitterende kerst en een liefdevol 2019.

Lees meer over:

kerstpaketten anders
Deel dit bericht met je vrienden!