dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Code geel: 'Nieuwe website voor de Bibliotheek AanZet'

22 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Bibliotheek AanZet heeft een nieuwe website. Deze site is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan de vorige, zodat informatie snel en gemakkelijk te vinden is. Bovendien is uiterlijk aangepast aan onze huisstijl, die vorig jaar vernieuwd werd. De vorige site was al een aantal jaar oud en voldeed niet meer aan onze eisen. Mobiel was hij bijvoorbeeld niet prettig leesbaar. Ook zijn de mogelijkheden om die site verder te ontwikkelen beperkt. Daarom was het hoog tijd voor een nieuwe! De url blijft gelijk: www.debibliotheekaanzet.nl. De basis staat nu, maar de komende jaren blijft de website, net als de Bibliotheek in ontwikkeling.

Bezoeker centraal
Op de nieuwe website zetten we de bezoekers centraal. We laten hen kennismaken met het vernieuwde aanbod van de Bibliotheek AanZet: informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De activiteiten worden aantrekkelijker weergegeven. Cursussen op het gebied van taalvaardigheid en digitale vaardigheden zijn gemakkelijker te vinden. Met de lancering in december is het werk niet klaar. Integendeel, in 2019 gaan we door met de ontwikkeling van de site. We hebben nog 101 ideeën en plannen voor nieuwe toepassingen, handige koppelingen en lokale platforms. Daar gaan we stap voor stap mee aan de slag. Op die manier groeit de website op termijn uit tot een volwaardige digitale vestiging. Met een digitale dienstverlening die past in de 21e eeuw. 

Nieuwe rol
De Bibliotheek AanZet maakt de wereld van mensen groter, daagt hen uit verder te kijken en helpt hen verder te komen. Zodat iedereen over de juiste vaardigheden en informatie beschikt om optimaal deel te nemen aan onze samenleving.
Wij inspireren mensen, ondersteunen ze bij het vergroten van basisvaardigheden en stimuleren ontmoeting en kennisdeling. Onze vestigingen zijn een laagdrempelige ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Met een eigentijdse programmering bieden we uiteenlopende activiteiten voor alle leeftijden en leerniveaus.

Over AanZet
Iedere dag werken wij met 175 deskundige medewerkers en bijna 500 vrijwilligers aan het realiseren van onze doelstelling. De Bibliotheek AanZet zoekt steeds de samenwerking met partners in lokale en regionale netwerken. Zo versterken we elkaars expertise en dragen we met elkaar bij aan de ontwikkeling van de inwoners van het werkgebied.

Lees meer over:

website bibliotheek aan zet
Deel dit bericht met je vrienden!