zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

D66 dient vragen in over uitstoot PFOA en GenX bij Chemours

21 december 2018

DORDRECHT - Naar aanleiding van de laatste ‘stand van zaken Chemours’ brief van Gedeputeerde Staten Zuid Holland heeft D66 artikel 40 vragen ingediend bij het college. In deze brief wordt ingegaan op een lozing van PFOA die eerder dit jaar is geconstateerd. In deze brief wordt in het midden gelaten of deze lozing is ontstaan vanuit een historische vervuiling of omdat PFOA vrijkomt als restproduct van GenX.

Afgelopen 26 november heeft de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat een wetgevingsoverleg gehad met de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In dit overleg werd onder andere gesproken over PFOA en GenX. In dit overleg werden specifiek vragen gesteld over PFOA als restproduct van GenX. Consultatie van specialisten in dit vakgebied heeft D66 inmiddels geleerd dat PFOA vrijkomend als restproduct van GenX een aannemelijk scenario is.

De vragen die gesteld worden door D66 gaan in op de waarschijnlijkheid van dit scenario.
Mocht deze uitstoot van PFOA als restproduct ontstaan tijdens de productie met GenX, heeft D66 hier grote zorgen over. Specifiek op het vlak van de volksgezondheid.

Lees meer over:

pfoa genx chemours d66
Deel dit bericht met je vrienden!