woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Kersttrui Johan de Witt-gymnasium levert € 1355,- op voor ‘Het vergeten kind’

20 december 2018

DORDRECHT -  Een kerstactie van drie leerlingen van het Johan de Witt-gymnasium heeft een mooi bedrag opgeleverd voor het goede doel: er werd €1355,04 overgemaakt naar Stichting Het vergeten kind. Ruben Dielessen, Jacky To en Tijs Wolf zitten in de zesde klas van het Dordtse gymnasium en doen dit jaar hun eindexamen. Het idee om een kersttrui uit te brengen ontstond als grapje, maar toen andere leerlingen en de directie van de school enthousiast reageerden, besloten de jongens om er serieus werk van te maken.

Ruben, Jacky en Tijs hebben maandenlang gewerkt aan de voorbereiding van hun actie. Zo werd er een ontwerp uitgedacht, met leveranciers onderhandeld en een campagne op sociale media opgezet om de kersttrui te promoten. In november konden leerlingen en docenten tijdens de pauzes een kersttrui kopen. De actie werd meteen een groot succes: er werden ruim 250 kersttruien verkocht.

De opbrengst van de kerstruienactie gaat naar Het vergeten kind. De leerlingen kozen dit goede doel omdat zij stil wilden staan bij kinderen voor wie de kerstperiode niet vanzelfsprekend prettig is. Omdat de jongens dit voorjaar eindexamen gaan doen, blijft de kersttrui voorlopig eenmalig. Rector Hans Dekker van het Johan de Witt-gymnasium is trots op de gymnasiasten: “Wat begon als een grap, eindigde als een geweldig succes. Deze jongens hebben met de JdW-kersttrui een geweldige actie neergezet”.

Op de foto: Tijs, Ruben en Jacky tijdens de verkoop van de JdW-kersttrui. Foto: Johan de Witt-gymnasium

Lees meer over:

college johan de witt kersttrui
Deel dit bericht met je vrienden!