Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Joanneke van Benthem eerste VVD-kandidaat uit Dordrecht voor Eerste Kamer

18 december 2018

DORDRECHT - Joanneke van Benthem staat op nummer 37 op de kandidatenlijst van de VVD voor de Eerste Kamer.  De partij heeft de lijst vandaag bekend gemaakt. De leden van de nieuwe provinciale staten, waarvoor in 2019 de mensen naar de stembus mogen, wijzen de nieuwe leden van de eerste kamer aan. Daarin staan 75 kamerzetels.

Eerder zat Gerard Schouw (D66) in de Eerste Kamer. Hij maakte de overstap naar de tweede kamer. Hij is de laatste inwoner van Dordrecht, die in het landelijke parlement zat.

De laatste minister uit Dordrecht is nog steeds Gijs van Aardenne (VVD). Wijnie Jabaaij (PvdA) en Bram Verbrugh (GPV) en Jaap Burger (PvdA) kregen nu hun dood, mede gezien hun band met Dordrecht en prominente zitting in het parlement, een straatnaam of  park op hun naam.

Joanneke van Benthem zat tien jaar voor de VVD in de gemeenteraad van Dordrecht.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!