Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Organisaties hopen op steun voor plan Leefwijck Amstelwijck in de gemeenteraad' Amstelwijck. Foto: screenshot video RTVDordrecht
17dec 2018

Organisaties hopen op steun voor plan Leefwijck Amstelwijck in de gemeenteraad

DORDRECHT - Eerst was het een voetbalveld, nu is het zo’n vijf hectare groen aan de rand van Dordrecht. Het clubgebouw van de voetbalvereniging staat er nog. Het betreft Amstelwijck. Op dinsdag 18 december bespreekt de gemeenteraad het Ontwikkelperspectief Amstelwijk van het College.

Drechtstadsboer heeft het initiatief genomen om een ander plan te bedenken. Hierin is ruimte voor bijvoorbeeld stadslandbouw en huisvesting voor demente bejaarden. Het heet  Leefwijck Amstelwijck. Samen met Linge's Zorg, Dordtse Vrije School, Thailf LTC en SC Amstelwijck is het plan ontwikkeld en er is een petitie online om steun onder de bewoners te verwerven.

In het kort komt het plan erop neer dat er 572 woningen worden gebouwd, iets minder dan de 600 in de variant van het college. Daarvoor in de plaats biedt het 75 banen, onderwijs voor 250 schoolkinderen, 30 levensloop bestendige senior appartementen, een stadsboerderij en openbaar groen. Het plan zou al met al niet duurder zijn dan het Ontwikkelperspectief Amstelwijk van het College.

De petitie is te hier te vinden.

Hieronder geeft Victor Deconinck een toelichting op het plan:

Zie ook:
Informatieavond over ontwikkelingsperspectief Amstelwijck goed bezocht (vr, 23 nov 2018)
Nieuwe toekomstvisie voor Amstelwijck (wo, 22 feb 2017)
SC Amstelwijck is geen voetbalclub meer (vr, 1 jul 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!