dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Pand gesloten vanwege vondst soft- en harddrugs en vuurwapens

17 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens een controle is in een bedrijfspand aan de Einsteinstraat 67 unit B5 in Dordrecht een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. Het gaat om 40 gram cannabis en 722,9 gram cocaïne. Verder heeft de politie twee vuurwapens in beslag genomen. Het pand is door burgemeester Wouter Kolff gesloten van donderdag 13 december 2018 tot woensdag 13 maart 2019.
De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Prioriteit
Het aanpakken de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit van de gemeente Dordrecht. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het tevens leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Het pand werd verhuurd. De eigenaar van het pand heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Deel dit bericht met je vrienden!