zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Kerstmarkt Dordrecht beleeft topweekend

17 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen weekend vond in het historische centrum van Dordrecht voor de 21e keer de Kerstmarkt Dordrecht plaats. Op 14, 15 en 16 december brachten naar schatting 385.000 mensen een bezoek aan hét kerstevenement van het jaar. De bezoekers komen vanuit geheel Nederland, maar ook van daarbuiten. Dit jaar was er wederom een duidelijke groei van het aantal buitenlandse bezoekers. Behalve de vele Belgen die de Kerstmarkt de laatste jaren bezoeken, nam ook het aantal Duitse en Franse bezoekers aan de Kerstmarkt toe. Daarnaast werden ook de nodige andere nationaliteiten waargenomen, waaronder een groep Japanse journalisten. Vanzelfsprekend genoten ook veel Dordtenaren van het evenement in hun stad.

De Kerstmarkt Dordrecht strekt zich elk jaar uit door de historische binnenstad en langs de prachtige binnenhavens van Dordrecht, over een lengte van 2,5 kilometer. Dordrecht heeft geen Kerstmarkt maar wordt een Kerstmarkt. In dit bijzondere decor gingen bezoekers in de honderden kerstkramen en pagodetenten op zoek naar de leuke artikelen voor in of onder de kerstboom, feestelijke kleding, ingrediënten voor het kerstdiner en andere kerstartikelen. Het publiek genoot behalve van de ontspannen kerstsfeer in de stad op bijna iedere straathoek van live kerstmuziek, straattheater en winterse lekkernijen. De combinatie van deze ingrediënten en het decor maken de Kerstmarkt Dordrecht uniek.

De Kerstmarkt Dordrecht is al jaren het toonaangevende kerstevenement in Nederland. Hij is op basis van de parcourslengte, aantal kramen en horecapunten en het bezoekersaantal de grootste kerstmarkt van Nederland. Minstens zo belangrijk is echter de sfeer op de markt. De organisatie voegt jaarlijks nieuwe elementen toe. Met het oog op de kwaliteit en diversiteit van het aanbod wordt veel aandacht besteed aan de selectie van de aanwezige markthandelaren.

Het nieuwe kerstpodium op de Visbrug met de Kerst-DJ was een groot succes, een selfie met de Kerstman in zijn arrenslee was ook een populaire attractie. Natuurlijk trok het kersttheater van Theater van de Droom en de levende kerststal in de Grotekerkstuin, het gezellige (kinder)kerstcircus op De Waag en als vanouds de populaire Christmas sing-a-long op het Stadhuisplein wederom een groot publiek. Bezoekers en inwoners van de stad genoten van alle activiteiten en de prachtige route door de historische binnenstad en havens.

Directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing is zeer tevreden: "Dit was opnieuw een bijzonder geslaagde editie van onze Kerstmarkt. Wij zijn enorm blij met het grote aantal mensen van binnen en buiten de stad dat de Kerstmarkt bezocht heeft. Maar minstens evenzeer met de fantastische sfeer en de vele complimenten. Dank aan iedereen die heeft geholpen dit evenement ook dit jaar weer tot een succes te maken. Dordrecht is trots op haar Kerstmarkt."

Organisatie Kerstmarkt Dordrecht
De Kerstmarkt Dordrecht wordt in opdracht van de gemeente Dordrecht georganiseerd door Dordrecht Marketing. Dordrecht Marketing is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de stad Dordrecht en haar directe omgeving, de Drechtsteden.

In 2019 vindt de Kerstmarkt Dordrecht plaats op 13, 14 en 15 december.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

centrum kerstmarkt topweekend
Deel dit bericht met je vrienden!