zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Moeilijke wedstrijden voor Deetos en PKC

17 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - De zesde speelronde van de Cashback World Korfbal League was er één met grote verschillen. Waar in Dordrecht veel doelpunten vielen, waren de goals in Bennekom schaars.

LDODK en TOP vochten zaterdagavond in Gorredijk een boeiend duel uit. Uiteindelijk deelden beide ploegen de punten, nadat Nick Pikaar met nog slechts vijf seconden op de klok de winst in handen had maar faalde vanaf de strafworpstip.

In Dordrecht leek er lange tijd een stunt in te zitten voor DeetosSnel. Uiteindelijk konden de Dordtenaren de voorsprong niet vasthouden, negen minuten voor tijd bogen de Amsterdammers de 24-21 achterstand om naar een 26-29 overwinning.

PKC had verrassend veel moeite met KCC. In Capelle aan den IJssel was het afrondingspercentage zo laag dat de ruststand slechts 5-10 bedroeg. In de tweede helft kwam KCC beduidend beter in de wedstrijd en kwam het op gelijke hoogte met de Papendrechters. Op 19-19 waren het Olav van Wijngaarden, Laurens Leeuwenhoek en Marijn van den Goorbergh die uiteindelijk de winst voor PKC veiligstelden.

Alle uitslagen van speelronde 6:

DVO/Accountor - Fortuna/Delta Logistiek: 16-18
LDODK/Rinsma Modeplein - TOP/SolarCompleet: 24-24
KCC/SO natural - PKC/SWKGroep: 19-22
DeetosSnel - Blauw-Wit: 26-29
KZ/Thermo4U - DOS'46: 25-22

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Lees meer over:

korfbal pkc deetos
Deel dit bericht met je vrienden!