zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht onderuit bij directe concurrent

15 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In de achttiende speelronde van de eerste divisie heeft FC Dordrecht vrijdagavond een gevoelige nederlaag geleden bij concurrent Jong FC Utrecht. De belofteploeg klopte met 4-1 de mannen van interim-coach Scott Calderwood, die na deze nederlaag een plaatsje zijn gezakt en achttiende staan.

Het publiek op Sportpark Zoudenbalch werd in de eerste helft niet verwend. FC Dordrecht kon daarin weinig bolwerken tegen Jong FC Utrecht. In de 28e minuut kwamen de Schapenkoppen zelfs op achterstand. Nick Venema reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied (1-0).

FC Dordrecht startte vervolgens slecht aan de tweede helft, want drie minuten na de thee maakte Venema zijn tweede treffer uit een counter (2-0). Toen Jonas Arweiler de 3-0 maakte, was het duel al helemaal beslist. Siebe Schets deed als invaller nog iets terug met de 3-1. Uiteindelijk bepaalde Junior van der Velden vanaf elf meter de eindstand op 4-1.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 4-1 (1-0)

28' 1-0 Nick Venema
48' 2-0 Nick Venema
71' 3-0 Jonas Arweiler
77' 3-1 Siebe Schets
85' 4-1 Junior van der Velden

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Montsma (45' Haydary), Ormonde-Ottewill; Kok, Timmermans, Smith; Cijntje, Zamouri

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!