Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiek Cafe met debat over wonen bij The Movies druk bezocht'
14dec 2018

Politiek Cafe met debat over wonen bij The Movies druk bezocht

DORDRECHT - Donderdagavond 13 december 2018 was het goed vol in de bovenzaal van The Movies. Daar vond het debat plaats over Wonen: 10.000 woningen erbij. Maar welke stad willen we zijn?

Lars Sorensen leidde het debat met humor en vol vaart.

Dit politieke cafe was georganiseerd door D66, PvdA, GroenLinks en Gewoon Dordt.

Voor de pauze was er de panneldiscussie met Dorith Kools (Waltmann Makelaars), Rob Puper (Stad en Land Makelaars), Marcel Schippers (Dudok Groep Projectontwikkelaar) en Heijmans Vastgoed. Hieronder een korte samenvatting met enkele van hun uitspraken:

Heijmans zei dat er veel gesproken wordt over 'vanuit de kwaliteit van de stad. Dat zegt mij helemaal niets. Wat heeft deze stad nodig, daar gaat het om. Hoe kun je je stad versterken?'

Waltmann vond dat procedures veel te lang duren, dat zou veel flexibeler moeten. Nu duurt het veel te lang voordat plannen uiteindelijk tot uitvoering komen. Inmiddels kan er wel weer behoefte zijn aan andere type woningen. Dorith Kools wil meer kleine woningen bouwen. Van 40/50 m2. Daar is veel meer van nodig. Voor eenpersoonshuishoudens en jongeren.

Rob Puber vond dat de aanwezigen eens op bezoek moesten komen in Rotterdam. Hij woont inmiddels al een tijd in Rotterdam. Daar kan veel meer en veel sneller. Katendrecht is helemaal opgeknapt en is echt een grote trekker geworden. Veel jongeren komen er nu. Rest volgt dan vanzelf.

Hij vond het jammer dat Dordrecht te veel de middelmatigheid opzoekt.

DuDok zei een oer Dordts bedrijf te zijn. Hij vond dat er meer sociaal moest komen en dat er minder hiervan gesloopt moest worden.

Foto's: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!