zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Leerlingen van de school Mühring maken kerstpakketten voor de voedselbank

12 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Net als bij andere basisscholen wordt er ook bij school Mühring volop aandacht besteed aan het thema kerst. De leerlingen van de School Mühring zullen dit jaar naast hun eigen gebruikelijke kerstdiner op school ervoor zorgen dat ook andere gezinnen een feestelijke kerst tegemoet gaan.

Vanuit de kerstgedachte om samen dit feest te vieren en oog te hebben voor elkaar heeft de school dit jaar met de bovenbouw een actie voor de voedselbank. De voedselbank heeft in Dordrecht meerdere plekken waar gezinnen die in armoede leven, wekelijks eten kunnen halen. Een van deze uitdeelpunten zit dichtbij onze school, namelijk aan het Kasperspad. Hier komen onder meer 25 gezinnen en 28 alleenstaanden. halen. Een van deze uitdeelpunten zit dichtbij de school Mühring, namelijk aan het Kasperspad. Hier komen onder meer 25 gezinnen en 28 alleenstaanden.

De leerlingen willen deze mensen iets extra’s geven voor de feestdagen. Van de voedselbank heeft de school een lijst ontvangen met producten waar behoefte aan is.
De kinderen zullen zelf ervoor zorgen dat de kerstpakketten gevuld worden met deze producten en een zelfgemaakte kerstwens. Vanuit school worden de pakketten nog aangevuld met enkele luxe producten, onder meer gesteund door AH Maasplaza en Visser’s Poffertjessalon.

Inmiddels is er door de Voedselbank al een korte presentatie gehouden voor de leerlingen op school. Op maandag 17 december worden de pakketten opgehaald en aansluitend
zullen  een aantal leerlingen een bezoekje brengen aan de locatie Kasperspad.

“Wij zijn blij dat de kinderen in deze vorm iets kunnen betekenen voor deze gezinnen in Dordrecht. Wij vinden het een mooie kerstgedachte en hopen dat met deze actie een traditie is geboren”, reageert Katja Rusinovic namens de kerstcommissie van de school.

Deel dit bericht met je vrienden!