woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Peter van der Velden waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

12 december 2018

DORDRECHT - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 januari 2019 P.A.C.M (Peter) van der Velden tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

De burgemeestersvacature in de Hoeksche Waard is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. De nieuwe gemeente Hoeksche Waard zal ruim 85.000 inwoners gaan tellen, verdeeld over 17 kernen / buurtschappen. De commissaris heeft, na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard, besloten om tot het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris de heer Van der Velden voorgesteld als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris om Van der Velden als waarnemend burgemeester te benoemen.

Naar verwachting gaat na de zomervakantie de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start.

Van der Velden is 64 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. In 2017 was hij waarnemend burgemeester in Dordrecht. Daarvoor was hij achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In die laatste gemeente vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Amarant Groep, lid van de raad van toezicht van De Riethorst Stromenland, voorzitter van Leergeld Nederland en voorzitter van Vewin, de Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland.

Lees meer over:

burgemeester waarnemend
Deel dit bericht met je vrienden!