maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Meer vrouwelijke straatnamen: 'Nieuwe straten vernoemen naar Dochters van Dordrecht'

11 december 2018

DORDRECHT - Platform Vrouwen Kunnen Alles - coordinator van het Project Dochters van Dordrecht - wil dat een aantal Dochters van Dordrecht een straatnaam krijgen in Dordrecht. Het Platform heeft een brief geschreven aan college, raad en straatnamencommissie:

Geacht college,

'Het Project Dochters van Dordrecht start in 2019. Het doel van dit project is dat wij vrouwen – uit het heden en uit het verleden die genomineerd zijn voor Dochters van Dordrecht – onder de aandacht brengen van een groot publiek. Vrouwen zijn door de eeuwen heen vrij onzichtbaar geweest. Terwijl hun prestaties en werkzaamheden zeker de moeite waard zijn om te worden opgemerkt.

Platform Vrouwen Kunnen Alles coördineert het Project Dochters van Dordrecht.

Daarnaast vieren wij in 2019 dat het honderd jaar geleden is dat vrouwen algemeen actief kiesrecht kregen. Eveneens de moeite waard om aandacht aan te besteden.

Er komt een uitgebreid programma door het hele jaar heen met activiteiten rondom Dochters en
thema’s.

Binnen het kader van dit project vragen wij aandacht voor het feit dat de straten in Dordrecht overwegend mannelijke namen dragen. Wij komen dan ook binnenkort met een voordracht van een aantal Dochters van Dordrecht van wie wij vinden dat zij in aanmerking komen voor een straatnaam in Dordrecht.

In het licht van de ambitie om duizenden woningen erbij te bouwen in Dordrecht zal er zeker ruimte zijn om nieuwe straatnamen van Dordtse Dochters toe te voegen in de nieuw te bouwen wijken of buurten.

Wij vernemen graag uw reactie op ons initiatief.' Tot zover het Platform Vrouwen Kunnen Alles.

Lees meer over:

vrouwen platform straatnamen
Deel dit bericht met je vrienden!