zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma loopt wederom uit op de concurrentie

11 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Emma heeft het thuisduel tegen Achtmaal overtuigend naar zich toe weten te trekken. In een sportieve wedstrijd wist Emma de doelpunten netjes te verdelen over beide helften. Achtmaal was met positieve insteek richting Dordrecht afgereisd. Waar bijna alle ploegen zich ingraven op eigen helft, probeerde Achtmaal vooruit druk te zetten. Zij waren echter niet opgewassen tegen het positiespel van Emma.

Op het drassige, maar toch redelijk bespeelbare hoofdveld was het direct Emma dat het spel dicteerde. Met lopende mensen aan de zijkanten en veel beweging op het middenveld werd er geprobeerd door de Achtmaalse druk heen te voetballen. Dit lukte redelijk en er waren in de eerste 20 minuten een paar mogelijkheden om de scoren te openen. Echter stond het vizier van Van Pelt, Joey Steenbakker en Nijenhuis nog niet op scherp. Pas in de 34ste minuut was het raak. Na een aanval over veel schijven wist Joey Steenbakker Nijenhuis te vinden op rand 16. Die gaf de bal direct terug op de doorgelopen Steenbakker, die de bal door de benen van de keeper in het doel schoot. Achtmaal creëerde niet veel en vlak voor rust kwam de terechte 2-0 op het scorebord. Nijenhuis stak Van Pelt diep, die kreeg de bal met wat geluk mee en wist de vrijstaande Cristina voor het doel te bereiken. Voor hem was het een koud kunstje de bal af te maken. 2-0 was de ruststand.

In de 2de helft een iets slordiger Emma. De passing was minder nauwkeurig en er werd veel balverlies geleden. Achtmaal drong iets meer aan, zonder direct grote kansen te creëren. Al vrij snel was het 3-0. Van Pelt zette zelf de aanval op en kreeg de bal perfect terug van Nijenhuis, waarna hij hard raak schoot in de korte hoek. De wedstrijd was gespeeld en het spel werd er niet beter op. Zaak was de nul te houden en misschien nog 1 of 2 doelpunten erbij te maken. Dit lukte 8 minuten voor tijd via Laclé. Nijenhuis tikte de bal goed door op Laclé waarna hij de bal langs de doelman in het doel tikte. Een mooi moment voor hem na lang blessureleed. In de absolute slotfase kreeg Achtmaal nog een penalty, maar deze werd prima gekeerd door Tom van der Leer.

Na afloop bleek dat concurrent BSC gelijk had gespeeld tegen Gesta. Sprundel neemt hierdoor de 2de plaats over en staat op 6 punten achterstand. Emma heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

Man of the Match was Nijenhuis, die met 3 assists en een voorassist betrokken was bij alle doelpunten.

Opstelling
Van Der Leer, Van Eden, Vigelius, Batenburg, Nijenhuis, Barends ('68 Meijdam), M. Steenbakker, Cleef, J. Steenbakker, Cristina ('70 De Klerk), Van Pelt ('79 Laclé)

Emma - Achtmaal 4-0 (2-0)
1-0 Joey Steenbakker (Nijenhuis), 2-0 Cristina (Van Pelt), 3-0 Van Pelt (Nijenhuis), 4-0 Laclé (Nijenhuis)

Volgende week speelt Emma uit bij Wernhout om 14.15.

Foto: Fred van Dongen.

Lees meer over:

voetbal emma
Deel dit bericht met je vrienden!