Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

SP en VVD op de bres voor behoud standaard steward op MerwedeLingeLijn

10 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTREEK - Met ingang van de nieuwe dienstregeling per 9 december wil de nieuwe vervoerder Qbuzz niet meer standaard op elke trein van de MerwedeLingeLijn een steward of conducteur inzetten. De fracties van SP en VVD in Provinciale Staten zijn bezorgd over de gevolgen hiervan voor de veiligheid. Ze hopen dat het besluit wordt teruggedraaid.

In hun schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stellen SP en VVD dat reizigers zich de afgelopen jaren door de inzet van stewards op alle treinen juist erg veilig voelden. Ook zou het aantal zwartrijders tot bijna nul zijn gereduceerd.

‘Een steward of conducteur op elke trein betekent daarnaast dat er altijd een aanspreekpunt is voor mensen die bijvoorbeeld slechtziend zijn of met een rolstoel reizen,' aldus SP-fractievoorzitter Lies van Aelst. ‘Ook daarom is het zonde om met deze succesvolle regeling te stoppen.’

SP en VVD roepen het provinciebestuur op om in overleg met Qbuzz te kijken of de standaard steward op elke trein behouden kan blijven. Ook willen ze weten of het stopzetten van de regeling wel in lijn is met de eisen die de provincie in de concessie stelt.

Deel dit bericht met je vrienden!