Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'UP DATE Gemeente en provincie willen samen druk uitoefenen voor definitieve oplossing belangrijk knelpunt van vervoer gevaarlijke stoffen' Dordrecht centraal
10dec 2018

UP DATE Gemeente en provincie willen samen druk uitoefenen voor definitieve oplossing belangrijk knelpunt van vervoer gevaarlijke stoffen

DORDRECHT - De provincie en de gemeente Dordrecht moeten samen druk uit oefenen om een definitieve oplossing te vinden voor het belangrijke knelpunt vervoer van gevaarlijke stoffen.

(bron persbericht gemeente Dordrecht)

Bezoek Commissaris van de Koning aan Dordrecht

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, bracht donderdag 6 december een bezoek aan Dordrecht. In gebouw De Holland kwamen tijdens gesprekken met collegeleden, raadsleden en partners uit de stad veel onderwerpen aan bod. Van samenwerken in de Drechtsteden, tot de groeiambitie, economie en werkgelegenheid.

Commissaris van de Koning Jaap Smit over het bezoek: "Goede gesprekken gevoerd met het college, raad en maatschappelijk middenveld tijdens dit ambtsbezoek. Aandacht voor ontwikkelingen spoor, positie Dordrecht en regio, woningbouw en ambities van deze mooie en historische stad." Burgemeester Wouter Kolff: "Het was een eer de Commissaris van de Koning te gast te hebben in Dordrecht om te spreken over de kansen, ambities en knelpunten voor Dordrecht en de regio."

Vooral het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor is als belangrijk knelpunt besproken. De Commissaris geeft aan de zorg van Dordrecht te herkennen en wil samen met de gemeente strijden voor de aanpak van dit vraagstuk. De gemeente en provincie moeten samen druk uitoefenen om een definitieve oplossing voor elkaar te krijgen.

DORDRECHT - De verslechterde positie van Dordrecht centrumgemeente  aan het spoor was het meest genoemde onderwerp tijdens het werkbezoek van commissaris van de Koning, Jaap Smit.

De zorgen over de spoor werden  onder worden gebracht. In een twitterbericht waarin de commissaris aangaf  te hebben geluisterd.

Dordrecht aan het spoor  als grootste plaats in een regio - met meer dan een kwartier miljoen inwoners -  beheerst al enkele jaren het nieuws. Het goederenvervoer is als punt van zorg genoemd met name met het oog op de veiligheid.

De commissaris voerde in het onderwijsmuseum drie gesprekken. Zowel bij het college van burgemeester en wethouders, als in het overleg met de fractievoorzitters en in de bijeenkomst met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld kwam het spoor aan de orde..

De uitkomst is in elk geval dat de commissaris heeft aangegeven de zorg van Dordrecht te herkennen en hij wil samen met de gemeente strijden voor de aanpak van dit vraagstuk rond het goederenvervoer. De gemeente en de provincie moeten samen druk uitoefenen om een definitieve oplossing voor elkaar te krijgen.Deel dit bericht met je vrienden!