woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Groeiend aantal Dordtenaren stapt over van zorgverzekering

7 december 2018 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - In de gemeente Dordrecht stapte 6,1 procent van de inwoners in 2018 over van zorgverzekering. Dat blijkt uit gegevens uit de zorgthermometer van Vektis. Het percentage ligt iets onder het landelijke gemiddelde van 6,2 procent, wat neerkomt op ruim een miljoen Nederlanders. Ook in de andere Drechtsteden ligt het overstappercentage rond de 6 procent.

Volgens Zorgwijzer gaat het aantal overstappers volgend jaar sterk stijgen. Uit een onderzoek van de site blijkt dat 7,3 procent van de verzekerden verwacht over te stappen van zorgverzekering, ofwel 1,25 miljoen Nederlanders.

Iedereen die wil overstappen doet er verstandig aan eerst zijn zorgverzekering te vergelijken. Dit kan tot en met 31 december 2018. De nieuwe verzekering gaat dan automatisch in per 1 januari 2019.

Reden
Reden voor de stijging is de collectieve zorgverzekering, die door meerdere verzekeraars wordt stopgezet. Zo stopt Menzis met het aanbieden van de minimapolis in 30 gemeenten. Ook de samenwerking met vakbond FNV wordt beëindigd. Ook bij Zilveren Kruis wordt er gerommeld aan bepaalde collectieven.

Doordat collectieven worden beëindigd, zijn veel verzekerden genoodzaakt om elders een alternatief te zoeken. Dit resulteert in een toename van het aantal overstappers. Ook de grote prijsverschillen tussen ziektekostenverzekeraars en pakketten speelt een belangrijke rol in het overstapgedrag.  

Nog nooit overgestapt
Ondanks dat er grote prijsverschillen zijn tussen zorgverzekeringen, is twee derde van de Nederlanders nog nooit gewisseld van verzekeraar. Zonde van het geld, zegt een woordvoerder van Zorgwijzer.
Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) toont aan dat verzekerden gemiddeld 5,58 euro per verzekering kunnen besparen.

Lees meer over:

zorg
Deel dit bericht met je vrienden!