zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 8 december ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Els Hauser

7 december 2018

DORDRECHT - Els Hauser is betrokken bij de Buitenwacht, Vrouwenkunnen Alles zet zich in voor het platform tegen Armoede . Maatschappelijke betrokkenheid valt haar niet te ontzeggen. Onlangs was zij samen met Kim Putter van het Sociaal Cultureel Platform (SCP) bij Pauw om daar te praten over de uitkomst het recent verschenen SCP onderzoek over de armoede in Nederland. De keerzijde van werken en toch in armoede leven is wat steeds meer in Nederland voorkomt weet Els uit eigen ervaring. Ondanks tegenslagen blijft zij zich inzetten voor zaken die haar waarin zij gelooft. Hierover praat Ben Corino met Els en over de door haar aangedragen muziek voor deze uitzending.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden

- Annet Dubbelt van het Aktie comite Geen Dagopvang Kromhout
- Nienke Blauw van de Sichting Stedenband Dordrecht over de kerstactie “Topoli” opvanghuis kinderen met een beperking uit de Dordtse zusterstad Varna.
- Nebe Wilson. Bamenda in Kameroen is een andere zusterstad van Dordrecht. Sinds de presidentsverkiezingen in 2016 is de situatie in de provincie waar Bamenda ligt verslechterd. Separisten, hebben daar een Engelstalige staat uigeroepen, versus de Kameroensse  veiligheidstroepen zorgen voor een onveilige situatie voor de burgers. De cineaste  Neba Wilson gaat in Dordrecht een video boodschap opnemen met als doel een vredesdialoog opgang te brengen.
- Reportage: Vrijdag 7 december vond de opening op de Veerplaat plaats van de Merwedehuusjes (Skaeve Huse). Deze vijf Skaeve Huse zijn woonunits die langdurige dakloze mensen een stabiele woonplek moeten gaan bieden.
- Reportage: Vrijdag werd in het dordrechts museum bekend gemaakt wie de Stadskunstenaar TonKraayeveld opvalgt als Stadskunstenaar.
- Kees Thies over zijn aanstaande Kunstmin Live voorstelling met Hennie huisman als gast.

De Dichter van Dienst is Merel Meijers

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!