Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Stadsbrouwerij wil een Huis der Ambachten' Foto: Steve Buissinne; pixabay
06dec

De Stadsbrouwerij wil een Huis der Ambachten

DORDRECHT - De Stadsbrouwerij heeft een plan ontwikkeld, om bij de viering van 800 jaar Dordrecht in 2020, het ambacht de aandacht te geven die het volgens hen verdient. In het plan is een tijdelijke inrichting en exploitatie van een Dordts gebouw opgenomen, met allerlei zaken die Dordrecht als ambachtsstad in beeld brengen.

Het ouderwetse ambacht heeft een bijzondere betekenis voor Dordrecht. Hiervan getuigen onder meer de duizend monumenten en de vele ambachtelijke bedrijven en bedrijfjes die er altijd waren en nog steeds zijn. De Stadsbrouwerij is er daar één van. “Vieren van 800 jaar Dordrecht is ook het vieren van 800 jaar Ambacht in de stad”, stelt de Stadsbrouwerij in haar nieuwsbrief. “Het Huis der Ambachten kan een centraal punt zijn in de viering van 800 jaar Dordrecht.” De grote rol van het middelbaar beroepsonderwijs in de stad, is niet toevallig volgens de Stadsbrouwerij. “Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld stadslandbouw en lokale, circulaire economie, heeft het ambacht toekomst.”

Ideeën zijn een tentoonstelling, waarin bijvoorbeeld ook de Dordtse gilde-geschiedenis een plek krijgt, ambachtelijke productie-activiteiten, demonstraties van (nieuw) vakmanschap, presentaties van huidige onderwijsinstellingen en een winkel die ambachtelijke producten verkoopt uit Dordrecht en omtrek.

Om de ideeën uit te werken is er een geschikt, prominent gebouw nodig, evenals een organisatie en financiële middelen. Het plan is inmiddels onder de aandacht gebracht bij ambtenaren, de adviseur van het college van B en W voor Dordrecht 2020, vertegenwoordigers van instellingen, het bedrijfsleven en het onderwijs.Deel dit bericht met je vrienden!