Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewonerscomité Groenedijk-Hallincqhof voert actie tegen parkeerdruk' De Stooplaan. Foto: google maps
06dec

Bewonerscomité Groenedijk-Hallincqhof voert actie tegen parkeerdruk

DORDRECHT - Onder meer het invoeren van betaald parkeren rondom het Energiehuis en de opening van bioscoop Kinepolis, heeft de parkeerdruk in het gebied hieromheen doen toenemen. Dit betreft het “gebied H” (Groenedijk, Hallincqhof, Van Neurenburgpad, Van Slingelandtlaan, Stooplaan, Gevaertsweg en Noordhoveweg). Het bewonerscomité Groenedijk-Hallincqhof heeft daarom actie ondernomen.

In het betreffende gebied parkeren niet alleen bewoners hun auto’s, maar ook bijvoorbeeld mensen die in de buurt werken, mensen die een bezoek brengen aan één van de uitgaansgelegenheden Kunstmin, Kinepolis en het Energiehuis, of naar het centrum gaan en mensen uit het aangrenzende vergunningengebied.

Het comité denk dat invoeren van betaald parkeren de parkeerdruk in gebied H zal oplossen. Om te onderzoeken of hiervoor draagvlak is onder de bewoners, hebben ze samen met bewoners van Gevaertsweg en Noordhoveweg.een enquête uitgevoerd. Hieruit zou blijken dat een meerderheid van de bewoners voor invoeren van betaald parkeren is. Dat is een verschuiving ten opzichte van een eerder uitgevoerd onderzoek van de gemeente Dordrecht, waaruit het tegendeel bleek. 

Middels opgehaalde handtekeningen verzoekt het comité de gemeente tot betaald parkeren over te gaan. Ook zal ze spreken op sprekersplein en in de raadscommissievergadering.

Zie ook:
Vanaf 2016 betaald parkeren op terrein Energiehuis (ma, 13 apr 2015)
Merendeel bewoners Groenedijk en omgeving stemt tegen betaald parkeren (vr, 19 dec 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!