Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stadsbibliotheek krijgt tijdelijke ingang. Bieb blijft open tijdens verbouwing'
05dec

Stadsbibliotheek krijgt tijdelijke ingang. Bieb blijft open tijdens verbouwing

DORDRECHT - Vanaf vrijdag 7 december gaat de voordeur van de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt tijdelijk dicht. De bibliotheek is dan te bereiken via de zij-ingang, waar de boekenbus ook is. Die is te bereiken via de Vleeshouwersstraat of het Buddingh’plein. Er worden omleidingsborden geplaatst. In vijf weken tijd wordt er door de aannemer in de bibliotheek aan de voorzijde veel werk verzet. De bibliotheek blijft gewoon open, op één dag na: alleen op zaterdag 5 januari is de bibliotheek de hele dag gesloten. Activiteiten gaan zoveel mogelijk door, maar misschien op een andere locatie. Via de website en social media wordt het publiek op de hoogte gehouden van het werk en de plannen.

De moeite waard
Martin Witjens, manager Support: “Het is voor bezoekers en medewerkers even doorbijten de komende tijd. Zo’n verbouwing brengt natuurlijk overlast met zich mee. Een deel wordt tijdelijk afgesloten, er zijn dagen dat er gesloopt wordt en kasten en meubels moeten soms aan de kant. Maar we blijven open en ook de collectie blijft beschikbaar. We hebben ons best gedaan om een goede planning met de aannemer te maken, om te zorgen dat er zoveel mogelijk bieb beschikbaar is op elk moment. Ik weet zeker, het is de moeite waard. Straks staat er een frisse bieb, waar we de komende jaren veel plezier aan gaan beleven met de stad.”

Werk aan de winkel
De komende vijf weken worden er verschillende ruimtes aangepakt.
Op de begane grond:
- de studiezaal wordt omgebouwd tot DigiTaalLab. Dat wordt een plek voor workshops.
  Er komt vanaf het nieuwe jaar boven een nieuwe studiezaal. Voor een tijdelijke stille
  plek kunnen mensen terecht in één van de vergaderruimtes op de eerste verdieping.
- de Blauwe Kamer wordt opgefrist en krijgt een grotere doorgang
- de entree krijgt een metamorfose
- Leescafé Americain wordt gebouwd. Terug van weggeweest, wordt dit straks de huiskamer van de stad. Een plek met lekkere koffie, kranten, tijdschriften en de leestafel. Hier gaat AanZet samenwerken met Philadelphia.
Op de eerste verdieping is al een begin gemaakt met werkzaamheden aan het sanitairblok. Dat betekent dat het bij de kinderhoek de komende weken krap en rommelig is. Maar, begin 2019 verhuist de kinder- en jeugdhoek naar een geweldige nieuwe plek op de begane grond. Dat is het wachten waard!

Herrie
Het is het altijd mogelijk dat er geluidsoverlast is. Maar op een aantal dagen is extra geluidsoverlast te verwachten. Voor wie er last van heeft, zijn er gratis oordopjes te verkrijgen bij de balie.
5 t/m 7 december: sloop van het sanitairblok op de eerste verdieping (bij de jeugdhoek)
10 en 11 december: verbreden doorgang Blauwe Kamer, begane grond
12 t/m 19 december: sloopwerk in de ruimte waar het Leescafé komt.

Bibliotheek in ontwikkeling
De rol van de bibliotheek is de afgelopen jaren veranderd en dat laat AanZet ook graag zien in deze bibliotheek. De Bibliotheek AanZet wil de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken en hen helpen verder te komen. Dat gebeurt natuurlijk allang niet meer enkel door boeken uit te lenen.

AanZet wil inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden én een ontmoetingsplek creëren. Om die ontwikkeling goed door te kunnen maken, moet het pand nu anders ingericht worden. De komende jaren gaat de bibliotheek experimenteren en met de inwoners en organisaties van de stad in gesprek, om zo te achterhalen hoe de bibliotheek optimaal aansluit bij de wensen van de Dordtenaren.

Spuiboulevard
De Bibliotheek AanZet neemt nog steeds actief deel aan de planontwikkeling voor het nieuwe stadskantoor aan de Spuiboulevard. Met de verbouwing aan de Groenmarkt wordt de periode tot de oplevering van het nieuw te bouwen stadskantoor overbrugd.Deel dit bericht met je vrienden!