donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

VGZ en Drechtsteden tekenen voor Collectieve Zorgverzekering Minima

5 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De collectieve zorgverzekering voor minima (czm) in de Drechtsteden wordt de komende drie jaar aangeboden door zorgverzekeraar VGZ. Gisteren hebben Cas Ceulen van VGZ en wethouder Peter Heijkoop hun handtekeningen gezet voor een samenwerkingsperiode van in ieder geval drie jaar. VGZ is hierdoor vanaf 1 januari 2019 de enige partner van de Drechtsteden voor de czm.

De Drechtsteden bieden al jaren een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Wethouder Peter Heijkoop: "Ik ben heel blij dat het met VGZ gelukt is om een goede collectieve verzekering voor minima te kunnen bieden. Mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten kunnen zich zo goed verzekeren. Zo willen we voorkomen dat minima in de schulden terecht komen."

De Drechtsteden betalen mee in de premie, waardoor verzekerden – afhankelijk van het pakket dat ze kiezen - € 15 of € 30 per maand voordeel hebben op de zorgverzekering.

Overstap
Tot en met dit jaar was CZ ook aanbieder, maar de samenwerking tussen de Drechtsteden en CZ stopt per 1 januari 2019. Door een wijziging in de regelgeving rondom aanbesteden werd het contract voor de czm aanbestedingsplichtig. VGZ is hier als gunningspartij uit gekomen.

Voor inwoners die nu nog gebruik maken van de collectieve zorgverzekering voor minima van CZ, geldt dat zij vóór 1 januari 2019 de overstap moeten maken naar VGZ. Men kan ook bij CZ verzekerd blijven, maar dat is dan zonder collectiviteitsvoordelen van de Drechtsteden. Alle CZ verzekerden zijn hier persoonlijk over geïnformeerd door de Sociale Dienst Drechtsteden.

Meer informatie
Informatie over de pakketten die VGZ aanbiedt in de Drechtsteden is te vinden op www.gezondverzekerd.nl. VGZ organiseert ook 2 inloopspreekuren voor inwoners van de Drechtsteden, waarbij alle vragen over de inhoud van de pakketten gesteld kunnen worden.  Ook kunnen inwoners zich tijdens de spreekuren aanmelden voor de collectieve zorgverzekering. De spreekuren worden op de volgende momenten en locaties gehouden:

Deel dit bericht met je vrienden!