maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Brons voor kunstrijdster Angel Delevaque in Boedapest

4 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Maandag 3 december 2018 reed  de jonge Dordtse kunstrijdster Angel Delevaque  (8 jaar) haar eerste internationale wedstrijd in de Santa Claus Cup in Boedepest (Hongarije)..

Een paar dagen eerder vertrok Angel met haar beide ouders naar Hongarije voor het grote avontuur.

Nadat zij met haar ouders de baan had verkend en het mooie Boedapest had bekeken was het de volgende dag  tijd voor de wedstrijd. Ondertussen was coach Winnie Dekker gearriveerd en kon er met de voorbereiding worden begonnen. Er wordt ingelopen en gerekt en gestrekt.

Angel  reed in Hongarije in de categorie  Cubs Girls ISU 8 in een veld van maar liefst 31 rijdsters. Angel begon aan haar kür en het zat meteen goed, met moeilijke  technische elementen, goed uitgevoerde sprongen en veel elegantie behaalde ze  met  16,85 punten de hoogste TES (technical element score) van alle rijdsters en ook in het tweede rijtje scoorde ze met 19 punten erg hoog. Haar total score van 35,85 punten bezorgde haar een zeer verdiende 3e plaats op het podium.

Angel is een talenvolle jonge kunstrijdster die meerdere dagen per week op de Dordtse Sportboulevard on en off-ice  traint bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Angel maakt deel uit van de selectie bij deze Vereniging voor Talentontwikkeling.

Lees meer over:

schaatsen medaille kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!