Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordtse Els Hauser was te gast op TV  bij Pauw op NPO 1' Links Roland Samuels, rechts Els Hauser. Foto: videofragment Pauw NPO1
03dec 2018

Dordtse Els Hauser was te gast op TV bij Pauw op NPO 1

DORDRECHT - “Hoe is het om een baan te hebben, maar toch in armoede te leven?” Dat was het onderwerp vorige week op 29 november bij Pauw op NPO 1. De Dordtse Els Hauser - bekend van Centrum de Buitenwacht in Krispijn - was hier te gast. Ze sprak over haar ervaring om als werkende alleenstaande moeder moeite te hebben om rond te komen. Het aantal mensen in Nederland dat in armoede leeft is iets gedaald, blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Toch leven bijna een miljoen mensen in armoede in ons land. Een derde van deze groep heeft wel werk, maar verdient toch niet genoeg om rond te komen. Ook in Dordrecht leven mensen aan de onderkant en de Buitenwacht heeft als missie daarvoor een stem te zijn.

Directeur van het SCP Kim Putters licht de cijfers toe. De afgelopen 25 jaar telt Nederland steeds een groep van om en nabij de miljoen mensen die in armoede leven. De problemen zijn in die tijd hardnekkiger geworden.

Naast administratief medewerker Els Hauser, vertellen schoonmaker Roland Samuels, verkeersregelaar Jan Haneman, en horecamedewerker en alleenstaande moeder Martine Nijkamp over wat het met je doet als je er alles aan doet om toch aan het werk te blijven en het hoofd boven water te houden.

Zie voor de uitzending: www.uitzendinggemist.net/aflevering/457019/Pauw.html?fbclid=IwAR172Bf71VbUffQC_1bWdS0K_3AqmZOGRN-ZrofFtl6j7-EszLYiZwI9gCoDeel dit bericht met je vrienden!